Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně vylezli po dešti ven aktivisté a vypustili lidem pneumatiky

Neutuchající touhu po pozornosti znovu prokázali aktivisté v Brně, kteří vyšli v noci ven, aby vypustili lidem pneumatiky. Celkem otrávili den devětatřicetici majitelům automobilů. Doufají, že aktivitou upozorní na problémy s klimatem. Například v Brně v posledních dnech vydatně pršelo, předtím bylo pro změnu teplo.

Aktivisté, kteří žijí v moravské metropoli, vyrazili ven při páteční noci. Přálo jim počasí, jelikož tentokrát jako v posledních dnech nepršelo. Podobně smýšlející lidé si dali sraz letos potřetí. Cílem bylo, aby vypustili co nejvíce pneumatik. Zaměřili se pouze na vozy, které jsou podle jejich názoru příliš. Ty pak dělají ve městě emise a všem se pak hůře dýchá.

V Česku jsme si v posledních týdnech všimli velkých výkyvů teplot od tropických veder až ke dnům, které počasím připomínaly podzim. I když se může zdát, že jde jen o obyčejné rozmary počasí, v jiných částech světa je jasně vidět, že jde o hlubší problém způsobený klimatickou změnou,“ zdůvodnili aktivisté ze spolku, proč vyšli tentokrát na ven.

V pozoru ohledně aktivit aktivistů jsou rovněž policisté. O tom, jakým způsobem k problematice přistupují, ale nejsou příliš sdílní. „Případy se zabýváme a situaci pravidelně sledujeme. Provádíme rovněž konkrétní opatření. Nechceme je ale veřejně komentovat, abychom dotyčným nenahrávali,“ řekl Drbně mluvčí policistů David Chaloupka.

Činnost lidí z aktivistického klubu řidičům logicky vadí. Na vypuštěné gumy například zareagoval spolek Brno autem, kteří aktivitu trvdě odsoudili. 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tyre Extinguishers Brno

Štítky Brno, Aktivisté, Policie, Strážníci, Klimata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Až přestane vražedná nenasytná otrokářská zbrojařská válečnická zlodějská lichvářská mafie válčit a zbrojit, plýtvat životy, surovinami, energiemi, prací, znečišťování životního prostředí zbrojením a válkami, výrobou vražedného šrotu budou peníze i ekologie. Lidé se musí spojit všichni aktivisté, ekologové, Greta, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not war ! Přijďte všichni lidé ke všem volbám říct mafii a dost ! Přijďte 16.9. na Václavské náměstí, podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou a více čtěte pod články Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Středa, 16. srpna 2023, 16:44Odpovědět

Marie Glanczová

Petr Dvořák: na to jsou moc zbabělý a podělaný-přes pazoury a pořádně

Pondělí, 14. srpna 2023, 12:08Odpovědět

Sandra Nobody

Na tyhle ekoteroristy by to chtělo tvrdě reagovat, taková gumoléčba, tisíce hodin veřejně prospěšných prací a podobné by bylo prima. Kdybych přistihla někoho, jak mi vypouští pneumatiky, tak bych ho nejdřív nejspíš přetáhla čímkoliv, co bych měla po ruce a jakmile by lehnul v bezvědomí na zem, zavolala bych policii a podala TO za ničení soukromého majetku. Každopádně je nezbytně nutné proti tomuhle šmejdu ekoteroristickému tvrdě zakročit, než bude pozdě...

Sobota, 12. srpna 2023, 18:07Odpovědět

Jan Opis

Asi bych jim taky vypustil duši.

Sobota, 12. srpna 2023, 11:25Odpovědět

Petr Dvořák

Proč se asociálům a teroristům říká aktivisté? Co kdyby šli v poledne vypustit kola autům na Dominikánském náměstí nebo na Maliňák kolem magistrátu?

Sobota, 12. srpna 2023, 08:17Odpovědět

Diskutér T.

V poslední době tzv . AKTIVISTÉ - podle mne - jsou to nepracující FANATICI!! Pozavírat!!

Pátek, 11. srpna 2023, 21:27Odpovědět

Milan Počta

Poškození cizí věci. Přerazit obě pazoury násadou od lopaty. Oni si to řeknou mezi sebou.

Pátek, 11. srpna 2023, 17:35Odpovědět

Jiří Černý

Tak sudí. už máte paragraf. Co třeba obecné ohrožení, páchané v organizované skupině......

Pátek, 11. srpna 2023, 11:40Odpovědět

Tomas Jedno

Dupnout na ksicht a je po problému. :)

Pátek, 11. srpna 2023, 11:17Odpovědět

V Brně vylezli po dešti ven aktivisté a vypustili lidem pneumatiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.