Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Pivu z Brna poprvé v historii vládne žena. Starobrno je můj život, říká

Velký milník i změnu hlásí pivovar Starobrno, do jehož čela usedla ředitelka Klára Konupčíková. Stala se tak historicky první ženou, která se zhostí role vedoucího podniku. Nová šéfka, která strávila ve společnosti celou profesní kariéru, chce firmu rozvíjet a více otevřít veřejnosti.

Konupčíková spojila se Starobrnem prakticky celou profesní dráhu. Působí tam šestnáct let. Mezi sládky se ochomýtala od dob studií na vysoké škole, když pomáhala jako dělník ve skladu. Po získání diplomu z univerzity chemicko-technologické v Praze se postupně vypracovala na bezpečnostního technika, vařiče, vedoucího výroby a nakonec i sládkové. Nyní má před sebou kariérní vrchol. Ve výběrovém řízení uspěla a dostala pověření k řízení podniku, ve kterém už nyní působila jako dočasná ředitelka. 

„Vzpomínám například na to, že jsem si vyzkoušela vaření piva ještě v původní, staré varně, a na dobu, kdy se od roku 2008 budovala naše současná nová varna. Když jsem pracovala jako technolog stáčíren, zaváděli jsme nepasterizované pivo. Byla jsem od počátku při budování první PET linky v celé České republice,“ ohlíží se Klára Konupčíková za svým působením ve firmě, jež je součástí nadnárodního koncernu Heineken.

Aktuálně má novopečená šéfka a milovnice detektivek před sebou spoustu plánů. V pozici chce, aby bylo pivo kvalitní, pivovar zaznamenal rozvoj a zavedly se nové inovace ve výrobě. 

Starobrno leží v srdci města, byla bych moc ráda, kdyby se pivovar víc otevřel veřejnosti, abychom umožnili lidem nahlédnout do zákulisí výroby piva, a aby se k nám rádi vraceli.  Co se týká kvality, ta je u nás na prvním místě a věnujeme ji mimořádnou pozornost. V neposlední řadě je pro nás zásadní i odpovědnost vůči okolí,“ nastiňuje Konupčíková, která se ve volném čase nejvíce věnuje rodině, procházkám nebo cestování. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Starobrno

Štítky Brno, Starobrno, Ekonomika, Pivo, Vedení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivu z Brna poprvé v historii vládne žena. Starobrno je můj život, říká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.