Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Před radnicí v Brně letos ubyde adventních stánkařů. Vystrnadily je mlžící kužely

Na Dominikánském náměstí o letošním adventu ubyde prodejních stánků. Nákupy v dřevěných domečcích, kterých se před Novou radnicí objeví kvůli novým mlžícím kuželům pouze osm, si lidé vynahradí na náměstí Svobody, kde se trhy naopak rozšíří. Čtyři měsíce před začátkem proto technici pracují na nových elektrorozvodech, aby vánoční radovánky odstartovaly včas.

Na letošní adventní veselení se připravují zaměstnanci brněnských technických sítí. Práce tento rok odstartovaly o něco dřív kvůli novému elektrickému připojení a plánu na odlišné rozmístění dřevěných budek, ve kterých vánoční trhovci sídlí. Dobrá zpráva na návštěvníky bude čekat náměstí Svobody, kde stánků přibyde a rozdělí se podle nabízeného zboží okolo Morového sloupu. Dělníci poblíž postaví také podium pro vystupující umělce, další prodejce lidé najdou u Skácelovy kašny a vánočního stromu. 

„Elektrorozvody na povrch vytáhneme z odběrných míst a rozvodů umístěných v chodbách sekundárního kolektoru pod náměstím. Na náměstí Svobody použijeme zhruba osm kilometrů kabelů,“ vysvětlil za Technické sítě Brno (TSB) Michael Benža. Pod nohama návštěvníků se díky novému řešení objeví méně krytů kabeláže. Stříšky chaloupek tradičně ozdobí světelné girlandy z LED světýlek, v dílnách také vzniká nové ohrazení Těsnohlídkova stromu, jež stylově vyladí s ostatními prvky.

Nákupy nahradí fontána

Vedlejší Dominikánské náměstí tento rok naopak mírně utichne. Před Novou radnicí se nedávno objevil netypický vodní prvek, na kterém pracovníci finišují s posledními úpravami. Kvůli uměleckému dílu v podobě zelených fontán se domečků na plochu vejde pouze osm. Technikům proto postačí necelých čtyři sta metrů kabelů. „V horní části zůstane samozřejmě betlém, ve spodní části objeví menší pódium pro účinkující. Na rampě u kostela vznikne gastro zóna a odpočinkový koutek,“ dodala za TSB Jiřina Veselá.

Před radnicí v Brně slavnostně odhalí zelené kužely. Parádu budou dělat padesát let

S velkou zvědavostí chodí lidé kolem brněnské radnice, kde se na tamějším Dominikánském náměstí nachází modrá plachta. Za igelitem se ukrývá umělecké dílo, mlžící zelené kužely. Pracovníci dokončili instalaci a finišují s posledními úpravami, aby...

Veškeré práce na elektrickém připojení chtějí TSB stihnout nejpozději do října. Na základě daných parametrů a projektové dokumentace momentálně nakupují potřebný materiál a kontrolují či opravují stávající elektrorozvaděče. Stavba dřevěné vesničky začne 8. listopadu, samotné trhy přivítají první zájemce 24. listopadu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Štěpánka Badinová

Štítky Brno, vánoční trhy, Vánoce, Technické sítě Brno, advent, kužely, stánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před radnicí v Brně letos ubyde adventních stánkařů. Vystrnadily je mlžící kužely  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.