Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Brně stále nemají šéfa výstaviště. Stihneme to o prázdninách, věří ve městě

Jméno nového generálního ředitele výstaviště poznají Brňané nejpozději do konce července. O místo se uchází zhruba třicet kandidátů. Původní termín výběrové řízení vypršel už v květnu, ale představenstvo jej prodloužilo, aby se o pozici mohlo ucházet více vhodných zájemců.

Veletrhy Brno by mohly znát jméno nového generálního ředitele buď 17. července, nebo nejpozději do konce července. O místo se uchází zhruba třicet lidí, ne všichni však patrně splňují kvalifikační předpoklady. Bez generálního ředitele je městem plně vlastněná akciová společnost od začátku dubna, dnes skončil termín pro podání přihlášek. Původně termín tohoto výběrového řízení vypršel 24. května, ale představenstvo jej prodloužilo kvůli tomu, aby se mohlo přihlásit více uchazečů, kteří budou potenciálně vhodnými kandidáty. I proto do výběrového řízení zapojilo agenturu, která se zabývá vyhledáváním vrcholných manažerů.

Nyní vybereme čtyři až šest nejvhodnějších a s nimi se sejdeme 17. července. Pokud to bude možné, vybereme vítěze v tento den. Pokud bychom si nebyli jisti, který je ten nejlepší, udělali bychom ještě během několika dnů druhé kolo," řekl předseda představenstva Tomáš Kratochvíl (SOCDEM), který je zároveň starostou městské části Brno-Bystrc.

První pokus o výběr ředitele selhal. Představenstvo, v němž jsou převážně politici, výběrové řízení na doporučení výběrové komise koncem března zrušilo. Řízením firmy je zatím pověřen finanční ředitel Radek Trčka. Poslední ředitel Tomáš Moravec, který už předtím ve firmě řadu let působil, zůstal ve funkci pouze rok a čtyři měsíce, představenstvo mu smlouvu neprodloužilo. Vnímal to jako nedůvěru, proto se už do výběrového řízení nepřihlásil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky výstaviště, Brno, veletrhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Mohlo se udělat v sobotu VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ u Divadla, určitě by se někdo našel.....

Pondělí, 19. června 2023, 07:52Odpovědět

Vanda Kadeřábek

Nemají šéfa ? Přidat mastný zlatý padák a stravenky, a on se nějaký moula najde...

Neděle, 18. června 2023, 06:18Odpovědět

V Brně stále nemají šéfa výstaviště. Stihneme to o prázdninách, věří ve městě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.