Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lidé si chodí pro zmrzlinu do nové cukrárny v brněnských Lužánkách

Nová cukrárna, která návštěvníkům nabízí zmrzlinu i pochoutky z grilu, funguje od pátku v Lužánkách. V nejstarším brněnském parku vznikla z původního skladu dopravního hřiště. Zařízení provozuje městská příspěvkovka Veřejná zeleň města Brna (VZMB).

Cukrárna, jež obslouží malé i velké návštěvníky brněnského parku, stojí nedaleko dětského hřiště, kde dosud občerstvení chybělo. Projekt na rekonstrukci bývalého skladu dopravních značek vznikl už roku 2020. A to podle návrhu krajinářského architekta Ivara Otruby, loni zesnulého autora celkové rekonstrukce parku. 

Většinu renovačních prací provedli dělníci na jednopatrové budově už loni. Rekonstrukce vyšla město na devět milionů korun. O nový podnik se stará VZMB, která spravuje také lužánecký park. Zákazníci cukrárny se mohou usadit pouze venku a objednané pochutiny si vyzvedávají přes okénko.

Kromě kávy, čaje či zákusků bude cukrárna nabízet i další drobné občerstvení. K zásobování využije Veřejná zeleň tichý elektromobil a zároveň ho bude směrovat do ranních hodin, aby později nerušilo klidný chod parku a jeho návštěvníky,“ řekl náměstek pro oblast životního prostředí Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Cukrárna v brněnských Lužánkách ještě neotevřela. Už ji poničil sprejer

Následky řádění vandala řeší v nejstarším brněnském parku. Neznámý pachatel posprejoval zeď toalet a nově rekonstruované cukrárny, která se ještě neotevřela veřejnosti. Aby odlákali další sprejery, zvažují správci parku, že budovu nechají porůst...

Ani otevření cukrárny se však neobešlo bez komplikací. Ještě před slavnostním aktem stihl opravenou budovu poničit vandal. V květnu se na nízkém domku objevilo modré graffiti, které museli správci nechat přetřít. „V budoucnu možná cukrárnu necháme porůst břečťanem, aby nelákala další sprejery,“ svěřil se tehdy Drbně ředitel VZMB Jozef Kasala.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Brna

Štítky lužánky, cukrárna, veřejná zeleň města brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé si chodí pro zmrzlinu do nové cukrárny v brněnských Lužánkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.