Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cukrárna v brněnských Lužánkách ještě neotevřela. Už ji poničil sprejer

Následky řádění vandala řeší v nejstarším brněnském parku. Neznámý pachatel posprejoval zeď toalet a nově rekonstruované cukrárny, která se ještě neotevřela veřejnosti. Aby odlákali další sprejery, zvažují správci parku, že budovu nechají porůst břečťanem.

Barevné klikyháky a obrázky se před několika dny objevily na budově v brněnském lužáneckém parku. Sprejer si za cíl vybral dosud neotevřenou cukrárnu poblíž dětského hřiště. „Incident neřešíme. Škoda ale není tak vysoká, navíc pachatele nikdo nechytil ani neviděl. Policii jsme tedy nevolali, protože by byla opravdu nízká šance, že viníka najde,“ řekl Drbně Jozef Kasala, ředitel organizace Veřejná zeleň města Brna, která Lužánky spravuje.

Správce vyčíslil škodu na několik tisíc korun. Nyní vymýšlí řešení, jak dalším odvážlivcům v kreslení graffiti zabránit. „Fasádu necháme přetřít a v budoucnu možná porůst břečťanem, aby nelákala další sprejery,“ vysvětlil Kasala.

Cukrárnu čeká otvíračka

Nízký domek původně využívala městská policie, která spravovala nedaleké dopravní hřiště a v budově si zřídila sklad. Po zrušení hřiště zůstal objekt prázdný, a tak se pro městskou budovu hledalo nové využití. Zvítězila vidina nové cukrárny, která by již brzy měla přivítat první zákazníky.

„Podnik by se měl podle plánu otevřít od léta. Nápad přišel už před mnoha lety, kdy jako součást revitalizace parku mělo na místě vzniknout občerstvení uzpůsobené pro děti a jejich doprovod, čehož bychom teď chtěli docílit,“ sdělil Kasala.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Lužánky, vandalismus, Brno, Veřejná zeleň města Brna, sprejer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Šálovský

Opět jen další důkaz toho, jak sou tady fízlové neschopní a líní a jen se válí ve služebních autech s mobilem v prackách. To by museli ty Lužánky v noci aspoň projít, ale ona je tma a zima.

Sobota, 6. května 2023, 08:42Odpovědět

Cukrárna v brněnských Lužánkách ještě neotevřela. Už ji poničil sprejer  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.