Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dělníci likvidují v brněnském podchodě stánky. S opravou začneme za rok, věří město

Stavební práce vypukly pod hlavním nádražím v Brně, kde se dělníci dali do úprav podchodu. Pracovníci likvidují celkem pět stánku, kvůli kterým vedlo město se soukromým vlastníkem spor u soudu. Po demolici objektů má začít rekonstrukce prostoru.

Atmosféru podchodu ještě do prosince roku 2021 utvářeli asijští prodejci nejrůznějšího zboží. Radnice ale obchodníky vyhnala, respektive jim neprodloužila smlouvu. V části pod tramvajovými zastávkami však podnikatelé s levným textilem zůstali, jelikož území si nárokovala soukromá firma. Nyní se ale také zbylí podnikatelé pakovali poté, co na konci února rozhodl krajský soud ve prospěch města. V návaznosti na rozhodnutí soukromá firma vyklidila prostory. Nyní město povolalo do akce pracovníky z Brněnských komunikací (BKOM), aby uklidili stánky.

„Jedná se odstranění pěti stánků. Na práce máme podle uzavřené smlouvy s městem dva týdny. Kvůli bezpečnosti bude po dobu prací omezený průchod pěších,“ sdělila Drbně mluvčí BKOM Vladimíra Navrátilová

Městu se díky demolici postupně otevírá cesta ke kompletní rekonstrukci, kterou dlouhodobě plánuje. S přestavbou části objektu, která úřadu už dříve patřila, ale i přes sliby vedení města se stále nezačalo. Očekává se, že termín prací nastane příští rok, pokud zvládne magistrát dořešit spory s posledními nájemníky.

„Město vede obdobné spory o vyklizení stánků s posledními dvěma subjekty. Ty byly dříve přerušeny, neboť se čekalo právě na rozhodnutí soudu v kauze Pliska. Je dobře, že město má již nyní pravomocně potvrzeno, že stánky v podchodu jsou jeho součástí, a tedy majetkem města. Jedna ze společností, se kterou město vede tyto spory, společnost KOREKT REAL, nás nyní informovala, že je ochotna jí užívané stánky dobrovolně vyklidit, což určitě vítáme,“ dodal radní pro oblast majetku Jiří Oliva (ČSSD).

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Pochod, Rekonstrukce, Stánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

Město dlouhodobě plánuje? to už nebudu na světě...je to k smíchu

Úterý, 30. května 2023, 11:41Odpovědět

Dělníci likvidují v brněnském podchodě stánky. S opravou začneme za rok, věří město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.