Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Profíci ocení dobrovolné hasiče. Za práci dobrákům nakoupí nové vybavení

Často jsou na místě jako první, pomáhají při nejrůznějších událostech a zasahují bez nároku na odměnu. Dobrovolní hasiči v Česku patří mezi světový unikát. Nyní je chtějí ocenit za mnohdy neviditelnou práci organizátoři Ankety Dobrovolní Hasiči Roku. Vybraným požárníkům zaplatí novou výbavu či techniku.

V Česku působí přes 136 tisíc dobrovolných hasičů a přes 90 tisíc sborů. Počet takzvaných dobráků je vzhledem k velikosti České republiky světový unikát. Navíc zájemců o poslání neubývá, i když mnohdy nadšencům chybí potřebné vybavení i zázemí, kterému se těší profesionální hasiči. Profíci nyní kolegům chtějí vylepšit podmínky. I proto vznikla tradiční soutěž, kterou pořadatelé v čele s hasičským záchranným sborem připravili už po třinácté. 

„Denně se setkáváme s mimořádnými událostmi, ve kterých společně profesionální a dobrovolní hasiči bojují o záchranu lidských životů, zvířat, majetku či životního prostředí. Ukázalo se to například loni při tornádu na jižní Moravě nebo požáru Českého Švýcarska. Jsem rád, že prostřednictvím Ankety můžeme ocenit další, kteří si to za provedené činy zaslouží,“ uvedl generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Vladimír Vlček, jenž zároveň zahájil veletrh Pyros, který se aktuálně koná na brněnském výstavišti.

Přihlášky sbírají organizátoři od středy až do 21. července. Nominovat je možného každého dobrovolníka či sbor, který uskutečnil v období od poloviny minulého roku až do konce června zásah. Přesné podmínky uvádějí pořadatelé, mezi něž patří například ČEZ, E.GD či GasNet, na webu. Komise následně nejlepší výkony ocení. 

Odborná porota vybere 25 jednotek a 25 sborů dobrovolných hasičů, kterým udělí ocenění Dobrovolný hasič roku 2023. K ocenění díky partnerům obdrží rovněž finanční a věcné dary na technické dovybavení a podporu jejich činnosti,“ dodal Jiří Bezděk, předseda spolku Svatý Florián – Dobrovolní hasiči roku, který se akci pořádá.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Hasiči, Dobrovolní, Anketa, Brno, Výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Profíci ocení dobrovolné hasiče. Za práci dobrákům nakoupí nové vybavení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.