Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na brněnské záchytce útočil muž ovoněný marihuanou

Člověk sedící na chodníku s nohama v silnici vyděsil lidi v Brně. Mladík nereagoval na okolí a u vozovky se krčil v nepřirozené poloze. Když ho strážníci převezli na záchytku, nestačili se divit. Opilý a marihuanou opojený muž si totiž přál pěstní souboj.

K mladíkovi přispěchali strážníci do brněnské Lidické ulice. Muže sedícího v předklonu nebezpečně blízko silnice oslovili a snažili se dopídit, co se mu stalo. „Brzy zjistili, že příčinou mužova stavu je alkohol. Nezaměnitelný zápach marihuany je utvrdil v tom, že převoz na záchytnou stanici bude nutný. Muž nebyl schopen samostatné chůze a vůbec neovládal svoji motoriku," popsala mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

Mladíka, který nadýchal necelé tři promile alkoholu, převezla hlídka na záchytku. Když však zjistil, že v zařízení bude muset přenocovat, nechtěl se vzdát bez boje. Nejprve začal vulgárně hulákat na personál a přítomné strážníky. Poté přešel k pěstním útokům.

Rozohněný mladík nejprve zkusil bouchnout jednoho ze strážníků. Když mu v útoku zabránila hlídka, napřáhl pěst po jiném městském policistovi. „I druhý pokus hbitým zákrokem hlídka odvrátila. Za pomoci odváděcích technik odvedla muže do pokoje pro agresivní klienty záchytné stanice. Podezření ze spáchání hned několika přestupků proti veřejnému pořádku strážníci oznámili správnímu orgánu," uvedla Pokorná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jitka Koudelová

Štítky strážníci, městská policie, alkohol, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

zalít. do betonu. ihned!

Pátek, 12. května 2023, 19:56Odpovědět

Na brněnské záchytce útočil muž ovoněný marihuanou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.