Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do akce Ukliďme Česko se zapojilo 200 zaměstnanců E.ONu. Díky rekordní účasti sebrali přes 11 tun odpadu

PR článek

Dvě stě lidí. Čtyři města. 11 tun odpadu. To je sumář letošní účasti zaměstnanců společnosti E.ON na dalším ročníku akce Ukliďme Česko. Dobrovolníci z E.ONu se už posedmé přidali k celorepublikové aktivitě a ve čtvrtek 30. března a pátek 31. března vyrazili celkem na deseti místech v Českých Budějovicích, Praze, Brně a Otrokovicích uklízet své okolí. Iniciativa Ukliďme Česko je vítězem soutěže E.ON Energy Globe z roku 2014 a E.ON s ní spolupracuje dlouhodobě.

„Mám velikou radost, jak v E.ONu k projektu Ukliďme Česko dlouhodobě přistupujeme a vzali jsme ho za svůj. To potvrzuje i letošní rekordní účast našich zaměstnanců. Ukazuje to také, že udržitelnost pro nás není jen fráze, ale sami se v téhle oblasti snažíme podnikat řadu kroků. Na první pohled se takový úklid okolí může zdát jako maličkost, ale právě takové maličkosti ve finále udělají strašně moc, na což je potřeba neustále myslet,“ říká Claudia Viohl, generální ředitelka společnosti E.ON v České republice. Ta také upozorňuje, že dobrovolnictví je jednou z oblastí, ve které se společnost snaží své zaměstnance podporovat. Akce Ukliďme Česko je tak pouze jednou z řady aktivit, do kterých se mohou lidé v E.ONu zapojit.

Zaměstnanci společnosti se na úklid svého okolí vydali už posedmé. První hromadný úklid se konal v roce 2015. A od té doby pravidelně uklízeli až do roku 2019, kdy jejich snahu na dva roky omezily restrikce spojené s pandemií covid-19 a nemožnost účastnit se hromadných akcí. V předchozích šesti ročnících se akce Ukliďme Česko zúčastnilo přes 550 zaměstnanců, kteří dokázali z přírody sebrat a odnést přibližně 25 tun odpadu.

„Letos byl zájem zaměstnanců obrovský. Celkem jsme vytipovali deset lokalit, které se prakticky okamžitě od vypsání zaplnily dobrovolníky. V Brně jsme dokonce kapacity kvůli velikému zájmu museli také navyšovat,“ doplňuje Vladimíra Gláserová z marketingového oddělení společnosti E.ON.

V Brně tak přes 100 zaměstnanců uklízelo v ulici Terrerova, v zahrádkách u Kníničské a u golfového hřiště a ve třech lokalitách ve čtvrti Královo pole. V Českých Budějovicích osm desítek lidí zbavovalo odpadu místa v okolí cyklostezky směrem na Hlubokou nad Vltavou a okolí Kamenného rybníka ve čtvrti Nové Vráto. V Praze se necelá dvacítka zaměstnanců zaměřila na prostor kolem Bucharovy ulice na Vidouli a v Otrokovicích pak tradičně okolo deseti dobrovolníků uklízelo okolí rozvodny distribuční společnosti EG.D, která je členem skupiny E.ON. Dohromady ve všech lokalitách naplnili více než 750 pytlů s odpadem. Nejvíce v Brně, kde to bylo přes 5090 pytlů, v Českých Budějovicích pak 180 pytlů. Pomyslné třetí místo obsadila Praha s 50 plnými pytli a více než 20 pytlů přidaly i Otrokovice.

Kromě už „běžného“ odpadu jako plastu, plechovek od piva nebo pneumatik, objevili dobrovolníci i řadu raritních kousků. V pytlích nechyběl například kufr na kolečkách, několik kabelek, boty, dopravní značení, matrace, celé počítačové sestavy nebo klíče od auta společně s malým technickým průkazem i sdílená koloběžka. Jen v Českých Budějovicích ve speciálních sběrných kyblících skončilo 20 použitých injekčních stříkaček.

„Ukazuje se, že Ukliďme Česko není jen o samotním úklidu, ale může sloužit také jako podnět pro další opatření v městských lokalitách a chování lidí. Například v Brně náš úklid a jeho výsledky vyburcoval novou snahu o větší dohled nad pořádkem v oblasti Židenických zahrad nebo Králova Pole. V Českých Budějovicích zase naše přítomnost na místě odradila jednoho přijíždějícího, aby vyhodil odpad na místě, kde byl asi zvyklý. Když nás viděl, jak tam uklízíme, naložil věci zase zpátky a doufám, že je odvezl do sběrného dvora, kam patří. Věřím, že akce Ukliďme Česko bude mít takový efekt i do budoucna ještě ve větším měřítku,“ doplňuje Vladimíra Gláserová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Ukliďme Česko, e.on, úklid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Vytahují z nás prachy, tak je dobré, že taky makají.....

Neděle, 2. dubna 2023, 08:50Odpovědět

Roland von Wagen

Chválihodná činnost. Smutné je, že se ve společnosti vyskytuje velká spousta dobytků, kteří nemají mozkové kapacity na to, aby pochopili, na co je popelnice nebo k čemu slouží sběrný dvůr.

Pátek, 31. března 2023, 21:16Odpovědět

Do akce Ukliďme Česko se zapojilo 200 zaměstnanců E.ONu. Díky rekordní účasti sebrali přes 11 tun odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.