Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bývalý areál Zetoru v Brně dále ožívá, nechybí v něm ani multifunkční CTBoxy

PR článek

Bývalý brněnský areál Zetoru je znamenitým příkladem toho, proč je důležité revitalizovat staré průmyslové areály – a jak to dělat dobře. Na příběh slavného území navazuje developer CTP, který navrací lokalitě její využitelnost v podobě udržitelného městského průmyslově-obchodního parku. V novém CTParku Brno Líšeň najdou zázemí firmy různých oborů i velikostí.

Kdysi chlouba průmyslového světa, poté chátrající území. Jen v Jihomoravském kraji najdeme obdobných míst stovky a všechny mají jedno společné – nevyužívají se. Často strategicky umístěné brownfieldy čekají na svou druhou šanci, která představuje technicky, finančně i časově náročnou investici. Výsledek jejich revitalizace ale stojí za to. Příkladem je bývalý areál Zetoru, který se z území poznamenaného těžkým průmyslem proměňuje v moderní park. Oživení slavného příběhu se zhostil developer CTP.

Městský průmyslově-obchodní CTPark Brno Líšeň

CTP má na poli revitalizace brownfieldů bohaté zkušenosti. Jejich obnova je základním krokem na cestě k udržitelnému rozvoji, který je pilířem podnikání developera. I to je jedním z důvodů, proč se rozhodl vybudovat městský průmyslově-obchodní park právě na tomto území. Nový vysoce udržitelný areál s názvem CTPark Brno Líšeň se bude po dokončení aktuální fáze rozkládat na více než 160 000 m2 a nabídne až 3 000 pracovních míst. Část území již slouží svému účelu a developer plánuje další fáze revitalizace a rozvoj území.

„Čas možná na toto místo zapomněl, my ale rozhodně ne. Areál, který byl poznamenaný dřívější průmyslovou výrobou, se nám daří proměňovat ve funkční území, které postupně nabídne občanům služby a další pracovní příležitosti. Díky své strategické poloze je park navíc stále součástí širšího městského centra,“ řekla k projektu Martina Kratochvíl, Junior Business Developer CTP v ČR.

Park se nachází v žádané lokalitě, umístěný v rámci městského okruhu, 5 km od centra Brna a 10 minut jízdy od dálnice D1. Jeho kapacita se proto rychle plní, v aktuální fázi výstavby zbývá k pronájmu jen 1 789 m2. Zázemí zde najde lehká průmyslová výroba, výzkum a vývoj, e-commerce, městská logistika i maloobchod. Z areálu navíc nezmizí ani slavné jméno Zetor, společnost zde bude plochy na základě nájemní smlouvy i nadále využívat.

„Se Zetorem spolupracujeme již řadu let, a to včetně tohoto úžasného projektu. Společnými silami jsme se postarali o vyčištění území v podobě sanace a likvidace nadzemních a podzemních staveb a jak už dnes můžeme vidět, přineslo to své ovoce. Území dostává zcela novou tvář, aniž by se zapomínalo na jeho historii,“ okomentoval Jakub Kodr, Obchodní ředitel CTP v ČR.

Developer CTP finišuje s přeměnou Ponávky v Brně. Chystá moderní budovu i cyklostezku

Bývalý průmyslový areál brněnské Ponávky je minulostí. Plocha někdejších škrobáren doznala výrazných změn, po nichž se zanedbané území proměnilo na moderní čtvrť s bydlením, službami, kancelářskými plochami i relaxační zónou. Finálním završením...

Na zájemce o menší prostory čekají poslední CTBoxy

CTPark Brno Líšeň nabídne kombinaci větších i menších prostor, které jsou vhodné pro startupy i menší a střední podniky. Nacházet se zde budou dvě budovy populárního typu CTBox, ve kterých si lze pronajmout multifunkční plochy již od 400 m2. CTBoxy v sobě kombinují prostory pro skladování či lehkou výrobu, ale i pro showroom nebo retail. Je to ideální místo pro rozvoj podnikání, které navíc nijak nebrání v růstu firmy – jednotky je možné flexibilně propojovat, jejich maximální velikost je omezena pouze velikostí budovy.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky CTP, CTBox, CTPark Brno Líšeň, Brno, průmyslové prostory, brownfield, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý areál Zetoru v Brně dále ožívá, nechybí v něm ani multifunkční CTBoxy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.