Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihomoravští záchranáři pózovali s hadem i včelami. Vyrobili kalendář

Svůj pátý charitativní kalendář ukázala veřejnosti záchranná služba Jihomoravského kraje. Na fotografiích se nechali zvěčnit pracovníci záchranky se svými zvířecími mazlíčky. Výtěžek z prodeje nástěnného kalendáře dostane hodonínská zoologická zahrada.

Autorem nového charitativního kalendáře jihomoravské záchranky je stejně jako loni fotograf Rastislav Belan, který pracovníky vyfotil s hadem, včelami i psy. „Fotky zachycují výhradně naše zaměstnance s jejich domácími mazlíčky. Máme celkem pět set kusů kalendáře, které pošleme do prodeje, přičemž jeden stoji tři sta korun,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Získané peníze letos poputují do hodonínské zoologické zahrady, kterou v roce 2021 zasáhlo tornádo a v areálu způsobilo nemalé škody. Zoo musela kvůli katastrofě zbourat například pavilon mořských akvárií. „Vybranou částku bychom rádi využili ke zlepšení kvality života zvířat chovaných u nás. Podpora se bude týkat více druhů. Kromě menších úprav ve stávajících expozicích bychom rádi pořídili speciální pomůcky sloužící ke zpestření života zvířat v lidské péči a k udržení jejich fyzické a psychické zdatnosti,“ vysvětlil ředitel hodonínské zoo Martin Krug.

Patronem fondu je filmová hvězda

Tvorbu nového charitativního kalendáře si vzal pod svá křídla Nadační fond Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje, jehož patronem je od letoška brněnský herec Michal Isteník. „Je mi obrovskou ctí být patronem nadačního fondu záchranné služby, kterému bych přál, že nebude mít vůbec žádnou práci. To by totiž znamenalo, že bude všechno v pořádku. Kalendáři bych chtěl popřát stejný osud, jako měli jeho předchůdci, tedy že se všechny kusy prodají,“ sdělil Drbně Isteník, kterého mohou lidé znát například z brněnského nezávislého divadla BuranTeatr, ze seriálu Most či z filmu 3Bobule.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK, Daniela Pařízková

Štítky charita, kalendář, ZZS JMK, Zoologická zahrada Hodonín, tornádo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští záchranáři pózovali s hadem i včelami. Vyrobili kalendář  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.