Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté z Brna dostali posily. Koně pošlou na demonstrace i pátračky

Tři nové koně přivítali ve služební stáji jihomoravští policisté. V brněnských Medlánkách našli domov Cezar, Vinnetou a Garant, kteří budou svým lidským kolegům pomocí při pátracích akcích po pohřešovaných lidech i na velkých demonstracích či sportovních utkáních.

Čtyřnohá posila přijela do Brna poté, co dokončila výcvik v policejní výcvikové stáji v Písku. Až si koně na nový domov zvyknou, začnou postupně pomáhat na celé jižní Moravě. „Koně jsou policistům velkou pomocí při pátracích akcích po hledaných a pohřešovaných lidech, zvládnou obtížný terén, překážky, a umožňují policistovi větší rozhled. Respekt budí také na bezpečnostních opatřeních na demonstracích, sportovních utkáních a setkáních extremistů," vysvětlila mluvčí Petra Ledabylová.

Trojici zvířat si jízdní policie vybrala kvůli jejich klidné a vyrovnané povaze. Obecnou výhodou koní je podle Ledabylové dobré zvládání hluku, stresu i dýmovnic, které mnohdy doprovází vypjatou atmosféru veřejných setkání. Preventivně berou policisté koně také do rekreačních a chatových oblastí, kam se s auty nedostanou.

Jízdní policie existuje v Brně od roku 1993. „Ve služební stáji je patnáct koní plemene českého teplokrevníka, se kterými pracuje čtrnáct policistů, jimž v péči o ně pomáhají tři občanští zaměstnanci," řekla Ledabylová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, jižní morava, koně, demonstrace, Brno, Medlánky, konírna, Jihomoravský kraj, Písek, Vinnetou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté z Brna dostali posily. Koně pošlou na demonstrace i pátračky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.