Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vyrábějí čaje oblíbené i v Japonsku a adventní kalendáře skládají ručně

PR článek

Malebná jihomoravská obec Čejkovice je proslulá především díky pěstování vinné révy a výrobě skvělého vína. Sídlí zde však také firma, která se věnuje výrobě úplně jiného nápoje. Její příběh se začal psát před třiceti lety a pokud hádáte, že nápoj, o kterém je řeč, je čaj, máte pravdu. 

Bylinky z Moravy i koření z dalekých zemí

Areál firmy SONNENTOR najdete na kopci nad templářskou tvrzí, a že jste na místě, poznáte i se zavázanýma očima. Příjemná vůně bylin a koření se line všude kolem a dává znát, že tady se pracuje s prvotřídními surovinami. Firma Sonnentor již od svého vzniku na začátku devadesátých let zpracovává pouze suroviny z ekologického zemědělství a vyrábí z nich lahodné biočaje. Byliny a koření nakupují od českých i zahraničních biopěstitelů a jejich čaje s typickým logem smějícího se slunce najdete ve více než padesáti zemích celého světa. Milují je lidé v Česku, Itálii i Japonsku. A není divu. V sortimentu firmy najdete oblíbené bylinné směsi, jednodruhové bylinné čaje i originální směsi s kořením. 

Všechny produkty jsou překrásně zpracovány i po designové stránce, navíc jsou baleny do kompostovatelných a recyklovatelných obalových materiálů. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou milé názvy, které doslova hladí po duši. Věřte, že den, který odstartujete s šálkem Dobré nálady, nemůže být špatný. 

Advent s přidanou hodnotou

Nejoblíbenějším produktem od jihomoravského výrobce čajů je Sonnentor Adventní kalendář®. Tento čajový adventní kalendář v sobě ukrývá dvacet čtyři různých čajů s milou básničkou na každém z nich. Den za dnem můžete ochutnávat svět bylin, koření a ovoce. 

Nad šálkem lahodného čaje vás jistě potěší a zahřeje, že tento výrobek je kompletován ručně. Nejdříve je nutné ručně poskládat krabičky, které tvarem připomínají malý betlém. Do nich jsou pak postupně vkládány čajové sáčky od čísla jedna po číslo dvacet čtyři. I přes mechanizaci všech odvětví a neustálý technologický pokrok je v mnoha případech ruční práce stále nenahraditelná. 

V Sonnentoru jsou schopni díky ručnímu skládání vytvořit ročně šestnáct pracovních míst s plným úvazkem. S kompletací pomáhají i brigádníci, které firma v čase letních prázdnin nabírá. Několik desítek studentů z regionu tak má během léta zajištěný přivýdělek. Nadpoloviční většinu všech kalendářů však poskládají zaměstnanci chráněné dílny z Blanska. Od května do října vzniká na jižní Moravě produkt, který přináší radost a také práci lidem, kteří chtějí pracovat manuálně. 

Místo plné chutí a vůní

O tom, že v Sonnentoru nemají co skrývat, se můžete přesvědčit během exkurzí do výrobních prostor. Zájemci o voňavý zážitek v biokvalitě navštíví sklad, zpracování bylin i samotnou výrobu čajů a na vlastní oči uvidí, co všechno se s bylinkou musí stát, než doputuje z pole až do čajového sáčku. V Bylinkovém ráji si můžete užít relax v příjemném čajovém salonu nazvaném Čas na čaj nebo prozkoumat Bylinkovou zahradu svaté Hildegardy. V útulné prodejně pak najdete veškerý sortiment firmy. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bylinky, čaje, podnikání, jižní morava, tip na výlet, ekologie, advent, adventní kalendář, čaj, Japonsko, koření, výroba, Čejkovice, Sonnentor, Morava, Itálie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrábějí čaje oblíbené i v Japonsku a adventní kalendáře skládají ručně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.