Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Brno oslavuje trolejbusáka. Ve službě zastavil vůz a běžel hasit cizí kuchyni

Jako muž činu se projevil řidič Dopravního podniku města Brna (DPMB). Trolejbusák neváhal a ve službě se vydal zatočit s požárem kuchyně domu v brněnském Komíně. Po rychlé akci, díky níž před plameny zachránil zbylé místnosti, opět nasedl do vozu a pokračoval v jízdě.

Černý dým spatřil brněnský řidič Bronislav Kohoutek o víkendu, když okolo půl osmé večerní projížděl zastávkou Podveská. Kouř se viditelně valil z okna blízkého rodinného domku. O věci informoval akční trolejbusák dispečink, okamžitě odstavil vozidlo a vyběhl ven zjistit vážnost situace. „Hned u něj byl obyvatel domu s tím, že začal hořet hrnec s olejem. Náš řidič nemeškal, popadl hasicí přístroj a vyrazil do kuchyně," popsala mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Po několika pokusech se Kohoutkovi podařilo plameny v hořící místnosti zkrotit, čímž zabránil šíření ohně z poškozené kuchyně. „Když jsme vyšli před dům, už na místě byli hasiči. Sedl jsem do trolejbusu a pokračoval v cestě, i když jsem teda smrděl jak spálený boty,“ popsal závěr svého duchapřítomného činu brněnský trolejbusák.

Poděkování dostal Kohoutek nejen od obyvatel poškozeného domu, ale také od hasičů, kteří měli v sobotu plné ruce práce. „Ten den jsme jezdili odstraňovat hlavně následky bouřek a velký požár rodinného domu by jistě zaměstnal hned několik jednotek na delší dobu. Nemohly by tak pomáhat u řady jiných událostí," řekl k věci mluvčí požárníků Jaroslav Mikoška.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky záchrana, hasiči, dopravní podnik, požár, Brno, Dopravní podnik města Brna, dům, kuchyně, Brno-Komín, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ctirad Přikryl

Má poklona, Pane řidiči ... (Ctirad P. - Žďár n. Sáz.)

Úterý, 30. srpna 2022, 14:28Odpovědět

Brno oslavuje trolejbusáka. Ve službě zastavil vůz a běžel hasit cizí kuchyni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.