Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sedněte na vlak a jeďte do Brna, láká turisty prestižní deník Guardian

Moravská metropole se dostala do hledáčku známého deníku The Guardian. Britský list čtenářům doporučuje v letní tematické příloze, aby zahrnuli do svých cestovních plánů Brno. Turisté si podle novinářů užijí popíjení na Jakubském náměstí, bohatý kulturní program nebo veganské podniky.

Redaktoři novin, jež mají tradici od začátku 19. století, radí, aby návštěvníci zahájili túru na hlavním nádraží. Z vlakového nástupiště se mají vrhnout do centra i okolních části města. List například dává turistům tipy na zajímavé podniky, noční život, procházky nebo kulturní události. Jednou z prvních lokalit, kam mají lidé ze zahraničí vyrazit, je prostranství okolo kostela svatého Jakuba. 

Brno je studentské město. Atmosféru je možné cítit každý večer na Jakubském náměstí, což je centrum nočního života města. Lidé se shlukují u tamějších podniků, které nabízí lokální piva nebo zajímavou gastronomickou nabídku. Například veganský fast-food,“ všímá si autorka textu Emma Johnová.

The Times zařadily Brno mezi top deset nejlepších

Brno je desátým nejlepším "nehlavním" městem Evropy. Alespoň podle britského deníku The Times, který sestavil žebříček top měst mimo metropole, která vybízejí k navštívení. Brno se umístilo v nejlepší desítce stejně jako francouzský Lyon či...

Podle zahraničního deníku je toho ve městě k vidění mnohem více. Doporučují například návštěvu vil v Černých Polích, funkcionalistické kavárny Era nebo výlet parníkem po Brněnské přehradě až na hrad Veveří. V článku se lidé dozví také to, že v moravské metropoli se po několika letech znovu otevřel hotel Avion, který je nejužší svého druhu ve střední Evropě. Zaznívají také informace o kulturním programu. Výletníci nemají například při cestě Brnem vynechat prohlídku expozic Moravské galerie, nákup lokálních surovin na Zelném trhu nebo posezení v příjemných kavárnách v centru města.

Místní kavárny a bistra patří k největším atrakcím města. Podniky nabízí nejen gastronomické zážitky. Ale také neformální a přátelskou atmosféru, kterou každý ocení,“ dodává Guardian.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky Brno, Turistika, Rekreace, Památky, The Guardian, Jakubské náměstí (Brno), kavárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedněte na vlak a jeďte do Brna, láká turisty prestižní deník Guardian  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.