Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

The Times zařadily Brno mezi top deset nejlepších "nehlavních" měst Evropy

Brno je desátým nejlepším "nehlavním" městem Evropy. Alespoň podle britského deníku The Times, který sestavil žebříček top měst mimo metropole, která vybízejí k navštívení. Brno se umístilo v nejlepší desítce stejně jako francouzský Lyon či nizozemský Rotterdam.

The Times se článkem, jenž vyšel ve čtvrtek, snaží poukázat na krásu menších evropských měst. „Když se vyhnete hlavním městům, vyhnete se i turistům,“ radí autor, který láká do lokalit, jež nejsou běžně středem cestovního ruchu. Brno se společně s Düsseldorfem stalo jediným středoevropským městem, které se může svým místem v žebříčku top "nehlavních" měst pyšnit.

Moravská metropole zaujala The Times natolik, že se pro svou osobitost a status studentského města umístila na desátém místě. „Středověký hrad? Jasně. Působivá katedrála? Taky. Půllitr plzně? Ne tak docela –⁠  kvůli své blízkosti k vinařskému srdci České republiky se Brno přiklání spíše k vínu,“ vyjmenovává možnosti, které Brno nabízí, autor článku, zatímco upozorňuje na nezaměnitelné skvosty, jako jsou vila Tugendhat či podzemní kostnice. 

První místo v seznamu měst si vysloužila řecká Soluň, která láká na byzantské a osmanské památky či výjimečnou promenádu lemující břeh Egejského moře. Turisticky přitažlivé je dle žebříčku rovněž finské Turku či irský Cork. Atraktivní jedenáctku pak uzavírá hlavní město německé spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko Düsseldorf. 


Žebříček nejlepších "nehlavních" evropských měst:

1. Soluň, Řecko
2. Rotterdam, Nizozemí
3. Neapol, Itálie
4. Turku, Finsko
5. Gent, Belgie
6. Cork, Irsko
7. Lyon, Francie
8. Guimarães, Portugalsko 
9. Århus, Dánsko
10. Brno, Česká republika
11. Düsseldorf, Německo

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto LNLNLN/Pixabay.com

Štítky Brno, kultura, památky, The Times, Evropa, Lyon, Rotterdam, Düsseldorf, Česko, Soluň, Cork, Itálie, Finsko, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

The Times zařadily Brno mezi top deset nejlepších "nehlavních" měst Evropy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.