Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letní tábory v Brně jsou téměř naplněné. Turnusy budou i pro ukrajinské děti

Středisko volného času Lužánky v Brně nabízí na letní prázdniny přes 200 příměstských a pět desítek pobytových táborů pro pět tisíc dětí. Asi osmdesát procent už je naplněných a zbývá tisícovka míst, řekla mluvčí Kristýna Kolibová. Podle ní jsou v plánu také tábory pro děti uprchlíků z Ukrajiny.

Od kovářstí přes sport až po záchranářství. Témata dětských táborů jsou letos pestrá. Příměstské tábory na území Brna stojí od čtyř set do 2500 korun a jsou od jednoho dne až po celý týden. Pobytové tábory stojí od tří tisíc do 5500 korun. „Pobytové tábory jsou naplánované na Vysočině, na jižní Moravě v okolí Pálavy, v jižních Čechách, v okolí Olomouce nebo v Jeseníkách," vyjmenovala Kolibová. 

Podle Kolibové je o programy velký zájem. „Mnohé byly vyprodané hned po spuštění přihlašování v půlce ledna. Pobytové i příměstské máme naplněné zhruba z osmdesáti procent. Zájemci na poslední chvíli ještě místa najdou. Z celkového počtu přes pět tisíc dětí je zhruba ještě tisícovka míst," uvedla.

Tábory jsou zaměřené různě od sportovních činností přes tvořivé aktivity, jsou pro divadelníky, filmaře, sochaře, ale i malé záchranáře nebo tanečníky. Středisko nabízí i všestranné tábory nebo aktivity s tématy jako Harry Potter, Mimoni nebo Šmoulové. Novinkou jsou netradiční tábory, kde si děti vyzkoušejí programování.

Nezapomíná se ani na děti, které do České republiky přišli z válkou zmítané Ukrajiny. „Pro ukrajinské děti připravujeme tábory, které budou navazovat na naše adaptační skupiny. Součástí programu bude výuka jazyka, ale především se bude jednat o volnočasové aktivity. Zatím zjišťujeme zájem, ale jsou v plánu," dodala Kolibová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky ČR, rekreace, děti, Jihomoravský, Ukrajina, Brno, Lužánky, Harry Potter, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, Jihočeský kraj, Olomouc, Pavlovské vrchy, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní tábory v Brně jsou téměř naplněné. Turnusy budou i pro ukrajinské děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.