Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno potěší plavce. Lužánecký bazén získá nové skokanské můstky i desetimetrovou věž

Plavecký stadion v brněnských Lužánkách dozná dalších úprav, které se stanou součastí plánované rekonstrukce. Při opravách plavečáku, které vypuknou v létě, se sportoviště dočká nové skokanské věže čí můstků. Současně roste v blízkosti plaveckého stánku nový bazén.

Okolo lužaneckého plaveckého stadionu je v poslední době rušno. Město tam od minulého roku staví nový pětadvacetimetrový bázen, jenž se propojí se současným areálem. Kvůli pracím se na rok zastaví provoz městského sportoviště. Pauzu hodlá město využít k modernizaci této oblíbené sportovní lokality.

„Chystá se přestavba společných šaten, pokladen a vstupů pro oba bazény, výstavba výtahu, a především připojení nové bazénové haly ke stávajícím technologiím a strojovně,“ vyjmenoval v tiskovém hlášení magistrátu radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Původní plavecký areál dělníci dokončili v roce 1978. Kromě stáří skokanských můstků a desetimetrové věže nevyhovuje ani jejich symetrické uspořádání. Aby mohli sportovci lokalitu plnohodnotně využívat k přípravě v paralelním skákání do vody, umístí nyní zhotovitel zařízení jinak. Dva třímetrové můstky plavci najdou vpravo od věže, vlevo od ní pak budou stát dva metrové můstky.

„Díky tomu budou využitelné nejen pro trénink v paralelním skákání do vody, ale také pro pořádání mezinárodních soutěží v této disciplíně. Součástí zakázky je navíc i demontáž stávajícího výtahu,“ doplnila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS). Vylepšení se dočkají i bazénové vany, strop objektu osází nové osvětlení. Úprav se dostane také venkovním prostorům, jako jsou chodníky a parkovací plochy. 

V Brně se na rok zavírá plavečák za Lužánkami, aby se postavil nový

Více než roční pauza čeká plavce z moravské metropole, kterým se začátkem letních prázdnin uzavře plavecký stadion za Lužánkami. Důvodem jsou stavební práce, jež se v lokalitě aktuálně uskutečňují. Dělníci staví nový bazén a plánují, že oba...

Rekonstrukci dostala na starost soukromá společnost, která za zhruba čtvrt miliardy vybuduje i nový bazén. Práce odstartují se začátkem letních prázdnin ihned po uzavření areálu. S otevřením komplexu obou sportovišť se počítá na konci května příštího roku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Brno

Štítky Brno, Lužánky, bazén, rekonstrukce, stavba, sportoviště, skokanský můstek, plavec, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL, Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno potěší plavce. Lužánecký bazén získá nové skokanské můstky i desetimetrovou věž  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.