Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně se na rok zavírá plavečák za Lužánkami, aby se postavil nový

Více než roční pauza čeká plavce z moravské metropole, kterým se začátkem letních prázdnin uzavře plavecký stadion za Lužánkami. Důvodem jsou stavební práce, jež se v lokalitě aktuálně uskutečňují. Dělníci staví nový bazén a plánují, že oba bazény propojí.

Práce na novém domovu pro plavce začaly loni na podzim. Nyní se dělníci přesunou i do prozatím fungujícího sportoviště. Z toho důvodu jej správce pro veřejnost od 1. července uzavře, aby došlo k propojení obou areálu. Plavci tak získají možnost zaplavat si jak v novém pětadvacetimetrovém, tak i padesátimetrovém bazénu. 

Odstávka bazénu za Lužánkami je nezbytná z důvodu přestavby vstupů do obou bazénů, propojení veškerých technologií na strojovnu bazénů, přestavby šaten, výstavby výtahu a dalších nutných úprav,“ vysvětlila Michaela Dittrichová,  mluvčí společnosti Starez-Sport, jež má plavecký areál ve správě. 

Součástí stavebních záměru je nejen výstavba nového stánku pro milovníky vodních sportů, ale také oprava současného areálu. Stavaři například opraví původní bazénové vany, skokanská věž a strop bazénu, na němž osadí nové osvětlení.  

Tyto práce by měly začít ihned po uzavření areálu, k němuž dojde na začátku prázdnin. Předpokládaný termín otevření nového a zmodernizovaného komplexu obou bazénů je na konci května roku 2023. Bazény budou mít společný vstupní prostor, pokladny a šatny,“ popsala Dittrichová. 

Rozsáhlá investice 

Výstavba nového bazénu patří největší města do sportovní infrastruktury posledních letech, která je navíc i blízko samotnému uskutečnění. „Náklady financuje Statutární město Brno s finanční podporou Národní sportovní agentury a jsou vyčísleny na 248 milionů, z toho 90 milionů tvoří dotace Národní sportovní agentury. Plánovaná doba ukončení stavebních prací a předání do provozu je v květnu 2023,“ sdělil už dříve Martin Mikš, generální ředitel městské společnosti Starezu. 

Město sportu

Nový bazén není jediným plánem Brna, jak lidem zpříjemnit sportování. V minulosti představilo projekty na výstavbu hokejové haly na výstavišti, cyklistického velodromu v Hněvkovského ulici, rychlobruslařského oválu za Lužánkami, vodáckého kanálu na Svratce nebo zmodernizovaného parku Anthropos, kde se počítá například s výstavbou inline dráhy. Naopak už je jisté, že nového stánku se nedočkají atleti. Město na vybudování atletické haly u univerzitního Kampusu v Bohunicích nemá peníze. 

Brnu se rozplynul sen o atletické hale. Nevzdáme se, hlásí město

Zbyly jen vizualizace a sliby. V Brně po čtyřech letech zanikla smlouva na stavbu atletické haly u univerzitního kampusu. Radní vzali na vědomí zánik smlouvy k 17. květnu stejně jako rozhodnutí Národní sportovní agentury o zastavení řízení pro...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Brno, Plavání, Rekreace, Investice, bazén, Lužánky, plavec, stavba, Michaela Sejnová, Národní sportovní agentura, Anthropos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se na rok zavírá plavečák za Lužánkami, aby se postavil nový  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.