Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kontroverzního kulturistu Grznára stíhá policie za jeho výroky, že si v Česku přeje válku a zabíjení

Profesionální kulturista, trenér, zápasník, youtuber a neúspěšný kandidát ve sněmovních volbách Filip Grznár dal o sobě znovu vědět. Na svých sociálních sítích sdílel videa, kde popisoval své důvody, proč je válka dobrá a že udělá cokoli, aby vypukla také u nás v Česku. Později se za své výroky omluvil a tvrdil, že byl opilý. Případem se přesto zabývají plzeňští policisté, kteří podle informací deníku Právo už zahájili trestní stíhání.

Dvě videa umístil Grznár během března na své sociální sítě. Ačkoli z jeho Facebooku inkriminované nahrávky brzy zmizely, dočkaly se stovky sdílení. Jejich obsah zaujal i policii. Podle Práva je v současné době zápasník obviněný z přečinu podněcování k trestnému činu, za což mu hrozí až dvouletý trest.  

„Těším se na to až v České republice vypukne válka. Má to jednu velkou výhodu – ve válce neexistuje právo. Ve válce můžeš páchat trestnou činnost jako vzteklej, což se mi líbí. Je to sen! Přežijou jen ti nejsilnější. Chci, aby v ČR byla válka. Chci, ať Rusko přijde na nás. Nebo kdokoli jinej. Mám to totálně v pí*i. Je mi úplně u pr*ele, jestli to zasáhne rodinu. Je mi to úplně jedno! Chci válku,“ říkal na nahrávce z auta, kterou pak umístil na své sociální sítě do takzvaných stories, tedy příspěvků, které po čase opět zmizí.  

Nešlo ovšem o jednorázový počin, protože zveřejnil i druhé video, ve kterém mluvil prakticky v tom samém duchu. „Zkrátka a dobře je válka jediná svoboda, protože víš, že můžeš kdykoli chcípnout, ale zároveň víš, že můžeš kohokoliv zabít. A to je prostě dobrý a tuhle svobodu já chci. Chci válku v České republice a udělám pro to všechno,“ hlásal pro změnu na Instagramu, kde má 16 tisíc sledujících. 

„Byl jsem opilý.“

Po obrovské vlně kritiky se Grznár veřejně omluvil a tvrdil, že šlo o hloupý úlet, kdy se nechal v opilosti vyhecovat kamarádem. Nic z toho prý nemyslel vážně. Není to ale poprvé, co si kulturista pustil pusu na špacír. Před rokem dostal od soudu pokutu 15 tisíc korun za to, že v jednom svém videu schvaloval vraždu romského řidiče dodávky.

Filip Grznár se pokoušel prosadit i v politice jako trojka na kandidátce hnutí Prameny ve sněmovních volbách. Získal ovšem pouhých 126 hlasů. 

K icidentu došlo v Chomutově v roce 2017. Střelec se hájil tím, že řidič najíděl do lidí na chodníku a on se jen bránil. Od soudu odešel s desetiletým trestem. Na to měl Grznár reagovat videem na sociálních sítích, kde počínání odsouzeného muže vychvaloval. „Dobrou věc udělal. Problém je v tom, že zk*rvená česká justice ho bude posílat za katr, hrozný. A cikáni chtějí dělat nepokoje a vyhrožují jeho rodině. Jestli to udělají, tak pro ty cikány jedu do Chomutova a vyvraždím to," řekl tehdy kulturista, kterému původně hrozil až tříletý pobyt za mřízemi. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Instagram Filip Grznár

Štítky Filip Grznár, válka na Ukrajině, nenávistné výroky, policie, trestní stíhání, válka, Česko, kulturista, sociální síť, Právo, Facebook, Chomutov, Rusko, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroverzního kulturistu Grznára stíhá policie za jeho výroky, že si v Česku přeje válku a zabíjení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.