Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na kolemjdoucí v Brně zaútočil pes bez dozoru. Jeho majitelka o tom nevěděla

Nepříjemné překvapení čekalo v Líšni na mladou ženu a jejího psa. Při večerní procházce jejího čtyřnohého kamaráda z nenadání napadlo jiné zvíře. Mohla za to majitelka útočícího psa, kterého nechala na dlouhém vodítku bez dozoru. Napadený kříženec se navíc nemohl bránit. Měl nasazený náhubek.

O tom, že přílišná volnost škodí, se na vlastní kůži přesvědčily dvě ženy z Líšně se svými čtyřnohými mazlíčky. Zatímco jedna z nich pravidla dodržovala a při venčení zvířeti nasadila náhubek, druhá svého psa neměla ani pod dohledem. A protože vodítko, na kterého svého psa uvázala, bylo příliš dlouhé, využil situace a na tvora vzorné paničky zaútočil.

„Po napadení přivolala majitelka napadeného psa do Kotlanovy ulice strážníky. Zjistili, komu zvíře patří a ženu kontaktovali. Do té doby neměla ani tušení, co stalo, protože se zdržovala jinde,“ uvedl mluvčí Městské policie Brno Pavel Šoba.

Situaci neprospěla ani skutečnost, že na sobě agresivní pes neměl žádnou evidenční známku. Jestli byl alespoň očkovaný proti vzteklině, se strážníci zatím nedozvěděli. Nyní čekají, zdali potvrzení o vakcinaci majitelka doloží. „Druhá žena musela s pokousaným křížencem vyhledat ošetření u veterináře. Případ bude mít dohru u správního orgánu,“ doplnil Šoba.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Městská policie Brno, strážníci, psi, napadení, pes, Brno, Líšeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kolemjdoucí v Brně zaútočil pes bez dozoru. Jeho majitelka o tom nevěděla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.