Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po zimě znovu vyjedou z Brna cyklobusy. Dojedou až do Vídně

S jarem a zlepšujícím se počasím znovu svezou milovníky jízdních kol cyklobusy, které zavezou zájemce na bezmála sto sedmdesát kilometrů dlouhou trasu spojující Brno a Vídeň. Stezka vede přes vinařské oblasti a díky mírnému terénu je ideálním místem pro cykloturistiku.

Cyklostezka vedoucí z Brna do Vídně se díky hezkému jarnímu počasí plní cyklisty. Někteří z nich využívají k přepravě speciální cyklobusy, které sportovce dopraví na vybraná místa na jižní Moravě nebo v rakouském příhraničí. Brněnští radní chtějí na jejich provoz přispět sto tisíc korun, dotaci ještě musí schválit zastupitelé.

O cyklostezku i budování bezpečného propojení mezi moravskou a rakouskou metropolí se stará svazek obcí Cyklistická stezka Brno-Vídeň. „V současné době se od dubna do října plánuje osm výjezdů cyklobusů,“ uvedl předseda svazku a brněnský radní Filip Chvátal (KDU-ČSL). Skutečný počet výjezdů ale ovlivní především zájem cyklistů.

„Provoz trasy už čtvrtým rokem zajišťuje svazek obcí ve spolupráci s Dopravním podnikem města Brna. Lidé, kteří chtějí službu využít, si můžou na webových stránkách svazku zarezervovat místa,“ doplnil Chvátal.

Cyklobusy pravidelně vyjíždí z Brna, cílové destinace se ale mění. Podle letošního plánu svezou autobusy sportovce 23. 4. do Hevlína, 21. 5. do Velkých Pavlovic, 4. 6. do Strážnice, 11. 6. do Valtic, 25. 6. do rakouského Laa an der Thaya, 23. 7. do Mistelbachu, 27. 8. do Vídně a 17. 9. do Znojma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vranov nad Dyjí

Štítky Brno, Vídeň, cyklobusy, sport, KDU-ČSL, Jihomoravský kraj, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po zimě znovu vyjedou z Brna cyklobusy. Dojedou až do Vídně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.