Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Hasiči zasahovali u Sokolnic. Při tragickém požáru zemřel člověk

Při požáru u Sokolnic na Brněnsku zemřel včera odpoledne člověk. Hasiči našli tělo muže při zásahu v blízkosti požáru nedaleko železniční trati. Je možné, že tam vypaloval trávu.

Hasiči vyjeli do Volejníkovy ulice na okraji Sokolnic krátce před šestnáctou hodinou k hlášenému požáru suché trávy. „V jeho blízkosti našli zasahující během hasebních prací tělo bez známek života. Příčina požáru zůstává v šetření,“ informoval mluvčí hasičů Filip Venclovský. Událostí se dál zabývají také policisté. Jejich mluvčí Pavel Šváb uvedl, že zatím nic nenasvědčuje cizímu zavinění.

V podvečer bylo nutné dočasně zastavit provoz na železniční trati Brno-Přerov v úseku mezi Chrlicemi a Sokolnicemi. Integrovaný dopravní systém na twitteru informoval o zavedení náhradní autobusové dopravy a varoval před zdržením některých vlakových linek.

Vypalování trávy je v posledních týdnech častou příčinou vzniku požárů. V Česku je ale zakázáno zákonem a hrozí za něj vysoké pokuty. „Upozorňujeme, že vypalování trávy je zakázáno! Nedoporučujeme pálit biologický odpad při silném větru. Neodhazujte nedopalky během výletů. Tráva je po zimě suchá,“ apeloval minulý týden mluvčí jihomoravských požárníků Jaroslav Mikoška.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZSOL

Štítky hasiči, Brněnsko, požár, tragédie, Sokolnice, tráva, Pavel Šváb, Twitter, Česko, Jaroslav Mikoška, Chrlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zasahovali u Sokolnic. Při tragickém požáru zemřel člověk  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.