Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Brněnské výstaviště praská ve švech. Centrum pro uprchlíky zastavilo vydávání lístků

Brněnské výstaviště, v jehož zázemí vzniklo nové asistenční centrum pro přijímání uprchlíků, zaplnily davy Ukrajinců. Organizátoři již pozastavili vydávání lístku k registraci. Ve frontách stojí rodiny, jež na místě čekají na vyřízení administrativy, i několik hodin.

Z pavilonu B brněnského výstaviště se v úterý stalo místo pro příjem uprchlíků z válkou zmítané Ukrajiny. Prostory, v nichž se za běžných okolností konají veletrhy, zažívají neobvyklý nápor. Jen včera odbavilo centrum do páté hodiny odpoledne 452 osob. Místo pro běžence je v provozu čtyřiadvacet hodin denně. Nyní se však kvůli počtu přítomných Ukrajinců pozastavilo vydávání registračních lístků. 

Centrum dnes dosáhlo své maximální kapacity, ve frontách vyčkává kolem tisíce lidí náraz. Na místo by měli podle mluvčí Jihomoravského kraje Aleny Knotkové mířit už jen uprchlíci, kteří v Brně nemají příbuzné a chybí jim místo k ubytování. „Čekání v řadách na brněnském výstavišti se protahuje na několik hodin. Registraci opět spustíme nejdříve zítra, ale nic nemohu potvrdit. V tuto chvíli se situace mění z minuty na minutu,“ řekla Drbně Knotková.

Centrum slouží Ukrajincům jako místo k vyřízení všech dokumentů potřebných k pobytu, poskytuje lidem akutní lékařskou péči, základní hygienické potřeby či stravu. O příchozí se starají neziskové organizace, hasiči i brněnští strážníci. Z přijímacího místa míří uprchlické rodiny do připravených soukromých i městských bytů na jižní Moravě.

Na brněnské výstaviště míří uprchlíci z Ukrajiny. Otevřelo se tam centrum pomoci

Na brněnském výstavišti se otevřelo centrum asistenční pomoci, které slouží uprchlíkům z Ukrajiny. Očekává se, že spádové zařízení pro celý Jihomoravský kraj přijme z války zmítané země tisíce zájemců, kterým v Brně pomůže s hledáním ubytování,...

Ohodnoť článek

Foto

Štítky výstaviště, uprchlíci, válka, Ukrajina, Brněnské výstaviště, uprchlík, Jihomoravský kraj, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

Sláva Ukrajině...Ukrajina žije !!!

Pátek, 4. března 2022, 16:38Odpovědět

Brněnské výstaviště praská ve švech. Centrum pro uprchlíky zastavilo vydávání lístků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.