Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vyškovský aquapark láká na vířivku, která uspokojí více návštěvníků

Aquapark Vyškov láká návštěvníky na modernější a větší vířivou vanu. Původní atrakce byla kvůli technickému stavu odstavená z provozu. Novinku doplňuje také léčebný Kneippův chodník. Obě investice vyšly na 2,4 milionu korun.

Dvacet let využívali návštěvníci vyškovského aquaparku vířivou vanu. Revize ale poukázaly na nežádoucí chemickou reakci, k níž začalo docházet mezi chlorovanou vodou a materiálem vany. Do aquaparku proto zamířila novější a modernější atrakce, která prostředí sportoviště zatraktivnila a nabízí dvojnásobnou kapacitu.

Nová vířivka, kterou si může vyzkoušet až deset osob naráz, láká plavce od dnešního dne. V budově ji dělníci nainstalovali minulý týden. „Ještě před tím musela být podlaha staticky zajištěná i zespodu nad strojovnou, a to ocelovými podpěrami. Také jsme museli nechat upravit strop nad vanou tak, abychom dodrželi všechny bezpečnostní předpisy,“ popsal ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík. Kvůli pandemii navíc nebyl na trhu k dispozici speciální materiál, ze kterého se tělo vany odlévá.

Relax ve vířivce nabízí vyškovský aquapark už od roku 2001. Po zjištění problémů s chemickou reakcí, kvůli popraskaným rozvodům a protékajícím filtračním okruhem byla ale původní atrakce část loňského roku odstavená. 

Návštěvníci areálu si mohou vyzkoušet také masážní účinky Kneippova chodníku, který nově vybavený prostor doplňuje. Chodník využívá střídání studené a teplé vody a zklidňuje nervový systém. „Teplo má uklidňující, chlad zase stimulující a povzbuzující účinek a zvyšuje vnitřní aktivitu v těle. Procedura stejně jako jiné investice z posledních let opět zkvalitní nabídku služeb našeho aquaparku,“ řekl k investici místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL). 


Kneippův chodník zlepšuje prokrvení a uklidňuje nervový systém.

Ohodnoť článek

Foto Město Vyškov

Štítky aquapark, bazén, atrakce, sport, Vyškov, vana, vířivka, Roman Celý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškovský aquapark láká na vířivku, která uspokojí více návštěvníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.