Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ikea stahuje z prodeje mražené kuličky. Ve výrobku můžou být kousky plastu

Společnost Ikea stahuje z prodeje šarži bezmasých kuliček s datem minimální trvanlivosti do října letošního roku. Ukázalo se, že produkt kontaminovaly plasty z nefunkční výrobní linky. Nábytkářský řetězec nabádá zákazníky, aby zboží nekonzumovali a požádali o vrácení peněz.

Plasty se objevily v jedné šarži mražených zeleninových kuliček Huvudroll, které jsou vegetariánskou náhražkou oblíbeného potravinového výrobku švédského nábytkářského giganta. 

Ikea vyzývá všechny zákazníky, kteří si zakoupili mražené zeleninové kuličky HUVUDROLL (1 000 g) s datem minimální trvanlivosti do 26. 10. 2022, aby kontaktovali Ikea a požádali o vrácení celé částky, a to kvůli riziku obsahu kousků plastu ve výrobku," uvedl za řetězec mluvčí Petr Šašek.

O vrácení peněz za potenciálně nebezpečné zboží mohou zákazníci požádat v jakémkoli obchodním domě Ikea v oddělení služeb. Doklad o nákupu podle Šaška nepotřebují. „Omlouváme se za jakékoli nepříjemnosti způsobené stažením výrobku z prodeje," dodal mluvčí s tím, že bezpečnost je pro firmu na prvním místě.

V České republice fungují čtyři prodejny švédské společnosti, která ovládá trh s levným nábytkem. Zákazníci najdou obchody Ikea na pražském Zličíně a Černém Mostě, v Brně a v Ostravě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IKEA Česká republika

Štítky IKEA, potraviny, zboží, nákupy, kuličky, plast, Česko, Brno, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ikea stahuje z prodeje mražené kuličky. Ve výrobku můžou být kousky plastu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.