Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Ve Vyškově zmizí zbylé chátrající budovy bývalých komunálních služeb

Do konce měsíce se Vyškov zbaví všech zbývajících objektů, které se nacházejí v areálu bývalých Vyškovských služeb. Budovy byly ve špatném technickém stavu a po celé roky neměly využití. V budoucnu by mohly v lokalitě podle radnice vyrůst domy nájemního bydlení.

Opuštěné objekty nikdo aktivně nevyužíval od roku 2012, kdy došlo ke zrušení Vyškovských služeb. K zemi by poslední budovy areálu ve vyškovské Albrechtově ulici měly jít do konce února. První demolice se v místě odehrála už na podzim roku 2019 a práce byly naplánovány na dvě etapy bourání. 

Šest opuštěných domů původně sloužilo jako provozní budova, dílny, místo pro parkování, sklady nebo sociální zařízení. „Provozní budova byla dvoupodlažní nepodsklepenou stavbou se sedlovou a plochou střechou. Šla k zemi před třemi lety stejně jako část budovy, která sousedila s bytovým domem,“ informoval vyškovský místostarosta Roman Celý (KDU-ČSL).

Provozní budova se před lety bourala ručně a práce vyšly na 1,9 milionu korun. Při druhé etapě, jež bude stát zhruba 2,1 milionu, již najde využití těžká technika. „Po dokončení prací dojde k urovnání plochy, z jedné strany vyroste drátěný plot,“ doplnil Celý. V budoucnu by v lokalitě mohly vyrůst domy nájemního bydlení pro seniory či mladé rodiny. Stávající plochy ale budou nadále sloužit jako odstavné parkoviště.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Vyškov

Štítky demolice, rekonstrukce, vyškovské služby, Vyškov, dům, Roman Celý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vyškově zmizí zbylé chátrající budovy bývalých komunálních služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.