Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prodej odsávačky jí vysál peníze z účtu. Ženu z Brněnska obrala kupující měnící pohlaví

Zamýšlený prodej odsávačky na mateřské mléko se nevyvedl ženě z Brněnska. Na inzerát na internetovém portále jí odpověděla vážná zájemkyně, která během konverzace změnila pohlaví a nakonec ženu připravila o tisíce korun.

Ženu z okolí Rosic na Brněnsku potěšila o víkendu rychlá reakce na inzerát, ve kterém nabízela odsávačku na mateřské mléko. Kupující vystupovala vstříčně a přímočaře, a tak potěšená prodávající ani nepostřehla, že zájemkyně v průběhu konverzace začala vystupovat jako muž. Obchod se navíc udál podle podobného scénáře, jako další podvodné prodeje na internetu.

Prodávající se s kupujícím dohodla, že peníze pošle na její platební kartu. „V zaslaném formuláři, který se tvářil jako stránky kurýrní a dopravní služby, pak mimo jiné vyplnila všechny požadované údaje k platební kartě,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek

Po platbě se ale žena nestačila divit. Z účtu jí totiž místo tisícovky zmizela podobná částka v ukrajinských hřivnách. O necelou hodinu později pak někdo odčerpal dalších sedm a půl tisíce rublů. Platbami tak přišla o více než dvacet tisíc korun. „Až potom žena pochopila, že je něco v nepořádku a kontaktovala svou banku. Minimálně se tak ochránila před dalšími možnými neoprávněnými platbami," uzavřel Malášek.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podvod, internet, policie, Brněnsko, Rosice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zuzana Vejvančická

Článek nedává smysl. Proč by prodávající měla platit tisícovku?

Úterý, 1. února 2022, 22:52Odpovědět

Prodej odsávačky jí vysál peníze z účtu. Ženu z Brněnska obrala kupující měnící pohlaví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.