Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V brněnské základní škole chybí kvůli karanténám šedesát procent dětí

Covid, další nemoci a především karanténa. V brněnské Základní škole Svážná nyní chybí kolem šedesáti procent dětí. Z více než šesti set jich do školy přišlo přes 240. Tak málo dětí jsme nikdy neměli, přiznal ředitel Petr Punčochář. Za roky ředitelování nic podobného nezažil ani při chřipkových epidemiích.

Do školy chodí podle Punčocháře zhruba třetina ze všech dětí. „Velká část je totiž v karanténách. U některých je i opatrnost, protože když je podezření na nemoc, rodiče je nechávají doma. Dnes se nám po karanténě vrátily tři třídy a v průměru jsme po testu posílali domů tři děti, aby je rodiče vzali na PCR test," uvedl ředitel. U tříd s větším počtem škola používá PCR testy, u jednotlivců antigenní testy. Karanténa nastává v situaci, když se ve třídě objeví případ covidu.

Punčochář je ředitelem základní školy v Novém Lískovci patnáct let. „Tak málo dětí jsme ve škole nikdy neměli. Děti chybí při chřipkových epidemiích, ale u těch se omezuje provoz při čtyřiceti procentech chybějících a to jsme u nás nikdy nezažili. Dnes chybí šedesát procent a učíme dál," uvedl Punčochář. Od začátku roku mělo ve škole covid přes sto dětí. 

Ve školách se od 17. ledna testuje jednou týdně, předtím byly testy dvakrát týdně. Většina škol používá antigenní testy, některé ale PCR testy. Po pozitivním testu se musí podle opatření na potvrzující PCR test.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky ČR, školy, koronavirus, Brno, karanténa, základní škola, Petr Punčochář, COVID-19, Nový Lískovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnské základní škole chybí kvůli karanténám šedesát procent dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.