Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policista z jižní Moravy prohrál boj s rakovinou. Kolegové založili sbírku pro manželku a malého syna

Hrál na housle, miloval přírodu a u policie strávil téměř dvacet let. Břeclavští policisté truchlí po zemřelém kolegovi Ondřejovi, který ve čtyřiceti letech podlehl zákeřné nemoci. Na pomoc rodině vyhlásil Nezávislý odborový svaz Policie České republiky sbírku.

Ondřej Neduchal začal svoji profesní kariéru na břeclavském obvodním oddělení a propracoval se až na místo kriminalistického technika. V životě mu dělal radost folklor, cimbálová muzika a vysněný syn Matěj. Euforie z narození potomka se však rodině Neduchalových změnila ve chvíle strachu a beznaděje poté, co lékaři v březnu minulého roku odhalili příčinu Ondřejových neustávajících bolestí zad.

Do života vstoupila poctivému policistovi, který s rodinou pobýval v nedávno dostaveném domě v Miloticích na Hodonínsku, diagnóza rakovina. Ondřej se s nečekanou nemocí pral statečně po několik měsíců. Zákeřná choroba jej ale připravila o život v listopadu minulého roku. Po Ondřejovi zůstala zdrcená manželka Jana i syn, kterého do rodiny přivítali na jaře 2020. „V Ondrovi jim odešla životní podpora, milující manžel a otec, a dostali se tak do nelehké situace, která rodinu postihla citově i ekonomicky,“ popisují kolegové.

Policisté, kterým není osud rodiny lhostejný, proto v lednu odstartovali sbírku, prostřednictvím které může veřejnost pozůstalým po dobrém kamarádovi a milovaném manželovi zlepšit život. „Ondřej patřil mezi svědomité, vstřícné a velmi poctivé policisty a i v osobním životě takto vystupoval. Nikdy nikomu neodmítl pomoci," vzpomínají na zesnulého přítele policisté. Přispět do sbírky mohou zájemci až do konce března.

číslo účtu: 4200555535, kód banky: 6800, variabilní symbol: 306998, IBAN: CZ8168000000004200555535, Swift: VBOECZ2X

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nezávislý odborový svaz Policie ČR, Jan Luxík

Štítky policie, rakovina, sbírka, nemoc, rodina, Jihomoravský kraj, Česko, okres Hodonín, Milotice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista z jižní Moravy prohrál boj s rakovinou. Kolegové založili sbírku pro manželku a malého syna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.