Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Některá zařízení v Brně zrušila silvestrovský program, nebude ani v hotelech

Ačkoli nouzový stav v České republice již skončil, protikoronavirová opatření se nevyhnou ani dlouho očekávaným silvestrovským oslavám. Do brněnských hotelů tradičně jezdili ukončovat rok zahraniční hosté, tentokrát budou již druhým rokem chybět. Silvestrovský program na návštěvníky nečeká ani v brněnské restauraci Šelepka.

Brněnská restaurace Šelepka sice měla v plánu pozvat lidi na silvestrovský program, její majitel Raed Kahwaji ale od nápadu ustoupil po poradě se zaměstnanci již týden před vyhlášením nového opatření. Situace kolem covidu podle něj nevypadala příliš dobře a rozhodnutí vlády omezit silvestrovské akce na padesát lidí s nejvýše čtyřmi lidmi u jednoho stolu mu dala za pravdu. Ušetřili si tak spoustu zbytečné práce s přípravami a od 31. prosince do 2. ledna bude restaurace zavřená, řekl Kahwaji. Ještě s větším předstihem na nejistotu reagovala i řada jihomoravských hotelů, které silvestrovské akce ani nepřipravovaly. Koncem listopadu totiž také spousta lidí pod tlakem epidemie sváteční pobyty rušila.

„Věnovat energii na přípravu něčeho tak nejistého, jako byl letošní silvestr, by bylo mrhání naší prací a lidskými zdroji," řekl Kahwaji. Proto bylo tradičně otevřeno jen na Štědrý den dopoledne, kdy lidé mohli přijít na akci Tekutý kapřík, tedy na pivo a na guláš. „Od pondělí do čtvrtka máme normálně otevřeno a pak přes Nový rok zavřeme," uvedl Kahwaji. Nad silvestrovským omezením se ani moc nepozastavuje. „Přeci jen už je tady s námi covid dva roky a už se dá leccos předvídat. Už víme, že přes zimu to není nic moc a toto období je slabší. Zrušený silvestr nám nijak neublížil. Mnohem horší dopad mělo listopadové opatření vlády, kvůli kterému jsme museli zavřít už ve 22:00. Přitom od září jsme chystali vánoční firemní večírky, měli všechno nasmlouvané a nic z toho nebylo," řekl Kahwaji.

Do brněnských hotelů jezdili na silvestra často zahraniční hosté. Ti už druhým rokem budou chybět, a tak už ani hoteliéři nic nechystali. Běžně nabízel silvestrovský balíček například Hotel Savannah u Znojma, kam se sjížděli hosté z Česka i Rakouska, ale letos nic takového nenabízí. Na přelomu listopadu a prosince prodejní manažer Tomáš Hanák řekl, že rezervace jsou třetinové a lidé pobyty spíše rušili, než aby se ozývali další.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skitterphoto/Pixabay.com

Štítky ČR, restaurace, vláda, koronavirus, Brno, silvestr, hotel, Česko, Štědrý den, Tomáš Hanák, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Některá zařízení v Brně zrušila silvestrovský program, nebude ani v hotelech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.