Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Firma z Prahy postaví Brnu ve Vídeňské ulici větší nákupák a nové objekty

Brněnské nákupní centrum ve Vídeňské ulici, v němž se nachází třeba potravinový řetězec Albert, se rozroste. Vlastník objektu, jímž je pražská společnost Roosendal Videnska, plánuje přístavbu obchodního domu, vybudování polyfunkčního domu s jedenácti patry nebo nový bytový dům.

Několika milionový projekt developera počítá s tím, že na nároží ulic Vídeňská a Strážní vyroste nový polyfunkční objekt s jedenácti patry. Nedaleko něj pak vznikne šestipodlažní budova. Třetím objektem, jehož výstavbu soukromá firma zamýšlí, je bytový dům na severovýchodní straně území ohraničeného ulicemi Vídeňská, Vsetínská a Strážní. Nedílnou součástí plánů je nástavba obchodního centra, kde se vybuduje hřiště se zázemím, nebo přístavba parkovacích ploch. Celkem se postaví bezmála 2 tisíce čtverečních komerčních ploch, téměř 5,5 tisíc metrů čtverečních kanceláří a 63 bytů.

K zamýšlené stavbě pražské společnosti chce říct své i město. Po investorovi žádá, aby se s ním před vydáním územního rozhodnutí dohodl na rozvoji okolní infrastruktury jako například vedení veřejného osvětlení, vysázení veřejné zeleně či vlastnictví ploch.

Záměr je vhodným doplněním funkce bydlení a nového veřejného prostranství včetně nových obchodních prostor a průchodů ve vnitřním městě hned vedle zastávky MHD. Podmínkou jsou i nové výsadby zeleně a zelené střechy,“ sdělil brněnský radní pro územní plánování a rozvoj Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Podle Chvátala v případě uzavření smlouvy, stanovení investičního příspěvku a splnění požadavků uvedených ve vyjádření, nemá město Brno k územnímu řízení o umístění stavby další připomínky. Jakmile investor získá stavební a územní povolení, může začít stavět. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto centrumvidenska.cz

Štítky Brno, Obchody, Stavba, Praha, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Firma z Prahy postaví Brnu ve Vídeňské ulici větší nákupák a nové objekty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.