Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno zruší kurty před hokejovou halou. Postaví tam školku, do níž se vejde přes dvě stě dětí

Více než sedmdesát let sváděli tenisté sportovní klání v brněnské Střední ulici. V příštích letech ale bude vše jinak. Město má totiž s pozemkem v Králově Poli nacházejícím se u hokejových hal jiné plány. Na místo sportovců budou řádit na místě dvorců děti, kterým se postaví nová školka.

S výstavbou školského zařízení chce město začít do tří let. Devět tříd a kapacitu až 225 dětí má nabídnout nově vybudovaná mateřská škola, která vznikne na pozemku mezi ulicemi Střední, Rybníček a Staňkova. Pět tříd bude nových, zbylé čtyři se přesunou z mateřské školy Staňkova do společné budovy.

„Pozemek je v docházkové vzdálenosti jak rezidenčního parku Štefánikova, tak Komplexu Augarten, kde se dá předpokládat nutné navýšení kapacity v oblasti předškolního vzdělávání,“ uvedl brněnský radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).





Podle vedení města bude investice zahrnovat vybudování školní budovy se zahradou, osvětlení a oplocení areálu, k tomu přibude i parkovací dům. Předpokládané náklady na výstavbu prostor pro předškolní vzdělávání činí 150 milionů. Šest milionů padne na projektové a inženýrské práce. Nová mateřská škola má začít vznikat v roce 2024.

Školka nahradí tenisové kurty

Dosud na pozemku funguje tenisový klub Tesla Brno, přesunout se bude muset do nového zázemí Tenisového centra Lužánky. Na změně působiště se dohodli zástupci klubu s vedením města. S přesunem správci klubu souhlasili za předpokladu zřízení adekvátní náhrady za opouštěné kurty, které obývali od poloviny minulého století.

„Z důvodu podmínek soutěží potřebujeme pro mládežnická družstva šest antukových kurtů, dále například požadujeme směnu budov ve vlastnictví tenisového klubu a dlouhodobou nájemní smlouvu zaměřenou na investici do výstavby přetlakové haly,“ uvedl předseda Tenisového klubu Tesla Brno Vít Lánský.

V novém areálu má město v plánu postavit šest tenisových kurtů se šatnami a zázemím pro sportovce, chybět nebude ani parkovací stání. Plánovaná investice činí 26 milionů korun.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kancelář architekta města Brna

Štítky mateřská škola, tenisové kurty, přesun, výstavba, Brno, pozemek, hokej, Královo Pole, tenis, TESLA Brno, státní podnik - v likvidaci, KDU-ČSL, Jaroslav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zruší kurty před hokejovou halou. Postaví tam školku, do níž se vejde přes dvě stě dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.