Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nebudeme obcházet nařízení. Ve Vyškově definitivně odpískali vánoční trhy

Ve Vyškově lidé vánoční atmosféru na trzích nenasají. Nazdobené dřevěné stánky, které na náměstí doplňují strom a dřevěný betlém, se měly otevřít tento týden. Prodejci ale letos na pulty své zboží nakonec nevyskládají. Město konání adventních trhů zakázalo, čímž reaguje na současná vládní opatření.

Ve Vyškově do poslední chvíle doufali, že trhovci na Masarykově náměstí, jemuž dominuje smrk ztepiltý a dřevěný betlém, otevřou. Nakonec ale radnice odmítla jít cestou některých českých a moravských měst jako Most nebo Šternberk, které adventní trhy přejmenovaly na fármařské či venkovské. 

„Rozhodně nechceme jít cestou pouhého formálního přejmenování trhů a obcházení vládních nařízení. Vážně si uvědomujeme vyhrocenou epidemiologickou situaci v našem městě, prioritou je pro nás dostupnost nemocniční péče při jakémkoliv akutním stavu,“ informovalo o svém rozhodnutí vedení vyškovské radnice.

Radní města o zákazu konání adventních trhů rozhodli na svém posledním zasedání. Tímto krokem reagují také na stále se navyšující počty hospitalizovaných lidí s koronavirem, při kterých už zdravotnická zařízení nejsou schopná poskytovat standardní zdravotnické služby. „Nemocnice Vyškov 24. listopadu vyhlásila stav krajní nouze, kdy vyčerpala všechny lůžkové kapacity,“ uvedl mluvčí Vyškova Michal Kočí.

Lidé ale o vánoční atmosféru kompletně nepřijdou. Na náměstí si prohlédnou strom, jenž letos dostal nový hlavní řetěz a ozdoby. Z centra města nezmizí ani betlém z dílny sochaře Tomiše Zedníka, ve kterém přibylo k dřevěným postavám a figurám zvířat dalších šest vyřezaných postav a dílna.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Vyškov

Štítky Vyškov, Vánoce, trhy, advent, opatření, Most, Šternberk, Nemocnice Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebudeme obcházet nařízení. Ve Vyškově definitivně odpískali vánoční trhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.