Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Internetem se šíří protivakcinační video. Lidé mylně věří, že je na něm sestra z brněnské nemocnice

Vyvarujte se očkování, jinak si zničíte krev. Českými sociálními sítěmi se šíří dezinformační video, které lidé sdílejí s přesvědčením, že v klipu hovoří sestra z brněnské nemocnice. Žena, která nabádá k "prozření", tvrdí, že vakcinace není účinná a vytváří nové mutace koronaviru.

Autorkou kontroverzního videa zaměřeného proti očkování je Brňanka Petra F. Rédová, která provozuje e-shop s kosmetikou a věnuje se alternativní medicíně či ezoterice. Na svém facebookovém profilu se dlouhodobě nesouhlasně vyjadřuje k očkování a prosazuje názor, že čím více se lidé nechají naočkovat, tím více potíží si způsobí.

Ve virálním videu hovoří například o tom, že vakcinace poškozuje imunitu i krev. Tvrzení si měla sama ověřit na setkání s odborníky, kteří mikroskopem porovnávali krevní vzorky. „Ukázalo se, jak vypadá krev zdravého neočkovaného člověka a krev očkovaného. Prokázalo se to, co už se všude vědělo. Bylo vidět, že mladí měli horší krev než starší lidé,“ tvrdí Rédová, která zároveň vybízí k sundávání roušek.

Nepravdivé informace o zaměstnání

Uživatelé sociálních sítí sdílejí dezinformační video s mylným popiskem, že je dotyčná žena sestrou na jednotce intenzivní péče či oddělení ARO brněnské nemocnice. V již smazaném příspěvku tvrdil stejnou informaci také jihomoravský Volný blok, který antivaxerské video zveřejnil na svém facebooku.

Ke spekulacím o zaměstnání Petry. F. Rédové se vyjádřila také brněnská nemocnice. „Důrazně se ohrazujeme vůči jakémukoliv spojování s Fakultní nemocnicí Brno, což může být vnímáno na základě označování se jako "zdravotní sestra z Brněnské JIP". Tato paní NENÍ a nikdy NEBYLA v pracovně-právním poměru s naší nemocnicí, nereprezentuje jakékoliv stanovisko nebo svědectví, postoje ani názory naší nemocnice," sdělila na facebookovém profilu Fakultní nemocnice Brno mluvčí Veronika Plachá.

Na vlnu kritiky reagovala i sama Rédová, jež zveřejnila fotografii indexu, který je dle jejích slov důkazem, že v brněnské fakultní nemocnici před více než dvaceti lety pracovala. Na profilu zároveň uvádí, že je vedoucí sestrou na ARO. Zda a v jaké nemocnici je na této pozici zaměstnaná, ale známo není.

Rédová na sebe upozornila již před sedmi lety, kdy se Brněnskému deníku podělila o stížnost na přístup Fakultní nemocnice v Brně, v níž podstoupila císařský řez. Kvůli údajnému pochybení personálu měla tehdy dle svých slov zbytečně trpět bolestmi, ačkoli lékaře žádala o analgetika.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Gloria.tv

Štítky zdraví, zdravotnictví, koronavirus, dezinformace, nemocnice, očkování, Fakultní nemocnice Brno, Volný blok, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Štastný

Hvolko ja mysim ze se ses idiot????Petra nikdy nerekla ze pracuje v Brne????A jesi ses vopichane,tak se radsi podive co mas v krvi????tohle totiz obsahuje vax.F.Z.R https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4688731691160992&id=100000726220973

Pondělí, 15. listopadu 2021, 08:13Odpovědět

Pavel Hvolka

Tady ta hvězda by měla být trestně stíhaná... A co nejrychleji umístěna na psychiatrii. Vzhledem k tomu, že se prezentuje přes "Volný blok", mne to nepřekvapuje.... Asi paní Flákancová...

Pondělí, 15. listopadu 2021, 08:02Odpovědět

Ivan Pithart

Takže Seznam.cz se přidal do spolku dezinformátorů jak tak koukám !!!!

Pondělí, 15. listopadu 2021, 07:56Odpovědět

Petra Rédová

Nikdy jsem ve videu netvrdila , že delam v brne, a to, ze si to nekdo pridal s mym bydlistem, neni muj problem. Jsem sestra a jsem vedouci sestra,. Nemocncie lze, kdyz tvrdi, ze me nikdy nezamestnavala, dokonce mi psala posudek. Lharem jste zde vy a zalobu podam ja. Chcete zvednou svou sledovanost, na zaklade lzi . Ubohe .

Pondělí, 15. listopadu 2021, 07:24Odpovědět

Leonora Auren

O co probůh jde? Tak přestaňte plácat do vody a zažalujte ji za šíření poplašné zprávy, obecné ohrožení nebo co já vím jakej paragraf, ať se to vyšetří pořádně, ne?? Ať už to dopadne jakkoliv, snad taková soudní tahanice odradí haldy dalších psychopatů z řad těch i oněch.

Pondělí, 15. listopadu 2021, 01:18Odpovědět

Otto Liška

Datum z indexu je proboha přes dvacet let staré ....to není už pochybení ,ale diagnóza co Peťulko předvádí ...videa jsem viděl ...stále se ohání ve stylu :my jsme zkoumali ,my jsme měli pod mikroskopem ,nebo vzorek vakcíny a vzorek krve syna atd...Vážení mě by zajímalo jak se dostala ke vzorků vakcíny a mohla s ní vůbec tyto věci provádět ...za druhé konkrétně označila vakcínu Pfizer ,že tam pak jsou červy a že to prý nechcete a různé info jak to reaguje když telefonujete...atd.Docela by mě zajímalo kdyby to viděl právník nebo někdo kdo je třeba biochemik jako pan Konvalinka .Jinak ona oslovuje očkované ve videu jako ..svědci covidovi...Z jejího projevů jak mluví ,mimika obličeje je vidět nějaké nedocenění nebo neuznání jejího ega....Jednou je video točené z auta asi když nakupovala jako potají snad že je v ilegalitě podruhé je to lepší aspoň kuchyň nebo byt...samozřejmě z nemocnice ne...bůh ví kde teď dělá kromě distribuce kosmetiky ,kterou má na profilu Facebooku.Celkově po shlédnutí asi tří videii ,kde jsou komentáře oveček které děkují za otevření očí ,mysli a možná i dveří ????máte vlastně být osvícení jako ona ...ooo můj bože zvolá asi většina národa....Jinak reakce brněnské nemocnice v pořádku ..Peťulko index z roku 1998 jsme viděli ,takže sbohem a šáteček ...

Pondělí, 15. listopadu 2021, 00:32Odpovědět

Joseph Xspy

Za obsah videa a pravdivost údajů zodpovídá asi tak jako vláda , která nechává vědomě infikované očkované pobíhat po ulicích a k očkování experimentálními vakcínami se staví jako by to byla jediná spása lidstva .

Neděle, 14. listopadu 2021, 23:22Odpovědět

Joseph Xspy

Video jsem neviděl , v médiích jsem zaznamenal .

Neděle, 14. listopadu 2021, 23:17Odpovědět

Michal Říha

Chci Pravici - je to na webu samotne FN, na hlavní straně. To důkaz snad je.

Neděle, 14. listopadu 2021, 23:04Odpovědět

Chci Pravici

Já současně tvrdím, že Káča Benáčková není žena a už vůbec ne novinářka. Důkazy předložím asi takové, jako předkládá ona - prostě to říkám a tečka.

Neděle, 14. listopadu 2021, 22:48Odpovědět

Chci Pravici

A o čem je tento článek? Údajná zdravotní sestra na videu lže a není sestrou. Důkazy nebo pravdivost tohoto tvrzení je, že to prostě Káča Benáčková říká a tak to prostě je.

Neděle, 14. listopadu 2021, 22:47Odpovědět

Satao Satao

pokud vím ve videu tvrdila že je zdravotní sestra na ARU v Británii, nikoliv v Brně

Neděle, 14. listopadu 2021, 21:09Odpovědět

Internetem se šíří protivakcinační video. Lidé mylně věří, že je na něm sestra z brněnské nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.