Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Internetem se šíří protivakcinační video. Lidé mylně věří, že je na něm sestra z brněnské nemocnice

Vyvarujte se očkování, jinak si zničíte krev. Českými sociálními sítěmi se šíří dezinformační video, které lidé sdílejí s přesvědčením, že v klipu hovoří sestra z brněnské nemocnice. Žena, která nabádá k "prozření", tvrdí, že vakcinace není účinná a vytváří nové mutace koronaviru.

Autorkou kontroverzního videa zaměřeného proti očkování je Brňanka Petra F. Rédová, která provozuje e-shop s kosmetikou a věnuje se alternativní medicíně či ezoterice. Na svém facebookovém profilu se dlouhodobě nesouhlasně vyjadřuje k očkování a prosazuje názor, že čím více se lidé nechají naočkovat, tím více potíží si způsobí.

Ve virálním videu hovoří například o tom, že vakcinace poškozuje imunitu i krev. Tvrzení si měla sama ověřit na setkání s odborníky, kteří mikroskopem porovnávali krevní vzorky. „Ukázalo se, jak vypadá krev zdravého neočkovaného člověka a krev očkovaného. Prokázalo se to, co už se všude vědělo. Bylo vidět, že mladí měli horší krev než starší lidé,“ tvrdí Rédová, která zároveň vybízí k sundávání roušek.

Nepravdivé informace o zaměstnání

Uživatelé sociálních sítí sdílejí dezinformační video s mylným popiskem, že je dotyčná žena sestrou na jednotce intenzivní péče či oddělení ARO brněnské nemocnice. V již smazaném příspěvku tvrdil stejnou informaci také jihomoravský Volný blok, který antivaxerské video zveřejnil na svém facebooku.

Ke spekulacím o zaměstnání Petry. F. Rédové se vyjádřila také brněnská nemocnice. „Důrazně se ohrazujeme vůči jakémukoliv spojování s Fakultní nemocnicí Brno, což může být vnímáno na základě označování se jako "zdravotní sestra z Brněnské JIP". Tato paní NENÍ a nikdy NEBYLA v pracovně-právním poměru s naší nemocnicí, nereprezentuje jakékoliv stanovisko nebo svědectví, postoje ani názory naší nemocnice," sdělila na facebookovém profilu Fakultní nemocnice Brno mluvčí Veronika Plachá.

Na vlnu kritiky reagovala i sama Rédová, jež zveřejnila fotografii indexu, který je dle jejích slov důkazem, že v brněnské fakultní nemocnici před více než dvaceti lety pracovala. Na profilu zároveň uvádí, že je vedoucí sestrou na ARO. Zda a v jaké nemocnici je na této pozici zaměstnaná, ale známo není.

Rédová na sebe upozornila již před sedmi lety, kdy se Brněnskému deníku podělila o stížnost na přístup Fakultní nemocnice v Brně, v níž podstoupila císařský řez. Kvůli údajnému pochybení personálu měla tehdy dle svých slov zbytečně trpět bolestmi, ačkoli lékaře žádala o analgetika.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Gloria.tv

Štítky zdraví, zdravotnictví, koronavirus, dezinformace, nemocnice, očkování, Fakultní nemocnice Brno, Volný blok, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladislav Velecký

Ve virálním videu hovoří například o tom, že vakcinace poškozuje imunitu i krev. Tvrzení si měla sama ověřit na setkání s odborníky, kteří mikroskopem porovnávali krevní vzorky. „Ukázalo se, jak vypadá krev zdravého neočkovaného člověka a krev očkovaného. Prokázalo se to, co už se všude vědělo. Bylo vidět, že mladí měli horší krev než starší lidé,“ ... TEN MIKROSKOP TÉ MADAM ŘEKL MNOHO, I TO, CO MIKROSKOPEM ZJISTIT NEJDE !

Sobota, 20. listopadu 2021, 16:32Odpovědět

Jarča Křiváková

Takže já, i když jsem zdravotní sestra s vysokoškolským vzděláním, ale už 4 roky se věnuju podnikání nejsem už sestra??? To mi bere moji kvalifikaci a vzdělání??? Vážení: Rédová je zdravotní sestra a pořád ve zdravotnictví pracuje! A to, že dělá ještě něco jiného - je zamyšlení pro vás: jak jsme my - zdravotnice placené!
Hodnotit někoho podle vzhledu a hrabat na něho špínu - to svědčí jen o vašem strachu, protože začíná mít vliv! Lidi otevírají oči a vy se snažíte jakýmkoliv způsobem srazit věrohodnost informací i člověka. Bojíte se jejího vlivu a bojí se jí i policie ! A právem! Protože mluví pravdu! A informace Brněnské nemocnice, že NIKDY U NICH NEBYLA ZAMĚSTNANÁ?? A ona to prokáže ??? Najednou to smáznete a že to je už 20 let?? NO a??
NIKDY je pořád NIKDY!!! Kdo teda lže??? Brněnská nemocnice připosraná, že přijde o prachy??
Naopak ona NIKDY neřekla, že v této nemocnici je vedoucí sestra ( vrchní - chcete - li). Kdybyste si dali tu práci a prolustrovali její fcb profil, tak vše zjistíte! Ne - vy tady vyhodíte bludy a pojďme jak ovce to sdílet!

Čtvrtek, 18. listopadu 2021, 08:36Odpovědět

Eva Cervena

dala bychji do blazince na 10let

Čtvrtek, 18. listopadu 2021, 00:36Odpovědět

Mira Štefka

Této paní opravdu moc nevěřím, je to lehce dovadelní, je to každého věc, nicméně nevěřím ani v to, že vakcína dětem a zdravým lidem, mladým lidem je správná cesta. Není.

Úterý, 16. listopadu 2021, 18:08Odpovědět

Radka Kindlová

Já bych paní nechala, ať si užije svoji chvíli slávy. Je to taková novodobá Johanka z Arku. Už jsme tu měli Robina Hooda Volného, nyní Robina Hooda Smetanu, tak proč ne Johanku Petru...

Úterý, 16. listopadu 2021, 09:12Odpovědět

Radek Pátek

To je jen FAKE :D takhle blbá ani ona nemůže být :D jako sorry ale ona je určitě jen troll s velkým T :D Internet je sviňa ... není nad to někoho potrolit pořádně... jen škoda že tady to může stát žiivoty

Pondělí, 15. listopadu 2021, 20:30Odpovědět

Rostislav Kohut

Proč do ní pořád někdo mrdá! Je to její názor na věc. Každý má právo vyjádřit svůj názor! Vy pitomci jste velice rychle zapomněli ,na štěrkání klíčů na Václavaku aby jste mohli svobodně žít!

Pondělí, 15. listopadu 2021, 19:46Odpovědět

Franta Zavadil

blbá kráva

Pondělí, 15. listopadu 2021, 17:38Odpovědět

Mirek Kudela

Tady té koze pitomé jsem napsal na Facebook ať jde radši do práce a neotravuje vzduch, pustila se do mne jako šílená. Takovou kozu je třeba odměnit pořádnou pokutou, aby si to navždy zapamatovala a následně ji nechat podrobit psychiatrickému vyšetření na uzavřeném odd. Její odpovědnost za ty lži he nulová? To neecistuje žádný prostředek jak tu zmalovanou kozu pohnat k zodpověcnosti?

Pondělí, 15. listopadu 2021, 15:58Odpovědět

Josef Mašek

za svých 70let mám v sobě komunistickou vakcínu vyrobenou v ČSR a SSSR proti Černému kašli, Neštovicím, Dětské Obrně, Tetanu, TBC, Záškrtu a dalším světovým pandemickým hnusům a leprám.......tak mi snad další kapitalistická Pfizer neuškodé

Pondělí, 15. listopadu 2021, 15:28Odpovědět

Petra Ganzwohlová

Paní Petra se snaží prorazit s názory, které jinde nezaslechnete oficiálně. Já jí fandím, věřím, protože vše to, co se děje, je naprostá kamufláž. Podívejte se prosím na video na YouTube s názvem Pandemie nebo lež 2 s Evou Trávníčkovou, začátek je trochu složitější, ale druhá půlka je velmi srozumitelná a logická.

Pondělí, 15. listopadu 2021, 13:09Odpovědět

Monika Rovná

Paní Petra na svém profilu doložila svoji pracovní pozici indexem - s razítkem nemocnice (rok 1998). Závěr indexu je (k vidění na jejím profilu) V pracovní pozici byla velice fundovaná. Někdo z udavačů v Romea šlápl vedle. Díky Bohu za každého člověka, který zachraňuje lidské životy.

Pondělí, 15. listopadu 2021, 13:04Odpovědět

Baron Kocharovski

a proč by se každý nemohl ROZHODNOU SÁM, zda očkovat či ne?! (každý může mít SVÉ DŮVODY, proč ano a proč ne). v demokracii bych očekával SVOBODNOU VOLBU (a ne soustavný tlak jedné či druhé sklupiny)! :-(((

Pondělí, 15. listopadu 2021, 12:04Odpovědět

Martin Novotny

Rédlové příbuzný? https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/255057435_582461473081927_5813355008155693070_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=hSaNydmpAwoAX-K9jX-&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=b185eb2298820619f30afc8f2e199018&oe=61976BAB

Pondělí, 15. listopadu 2021, 10:46Odpovědět

Martin Novotny

Já bych se s Rédlovou nehádal: „Vopravdu nevím, proč se ti blázni
zlobějí, když je tam drží. Člověk tam může lézt nahej po podlaze,
vejt jako šakal, zuřit a kousat. Jestli by to člověk udělal někde na
promenádě, tak by se lidi divili, ale tam to patří k něčemu
prachvobyčejnýmu. Je tam taková svoboda, vo kerej se ani
socialistům nikdy nezdálo. Člověk se tam může vydávat i za
pánaboha nebo za Panenku Marii, nebo za papeže, nebo za
anglickýho krále, nebo za císaře pána, nebo za sv. Václava, ačkoliv
ten poslední byl pořád svázanej a nahej a ležel v izolaci. Byl tam
taky jeden, kerej křičel, že je arcibiskupem, ale ten nic jiného nedělal,
než jen žral a ještě něco dělal, s odpuštěním, víte, jak se to může
rýmovat, ale tam se žádnej za to nestydí. Jeden se tam dokonce
vydával za svatýho Cyrila a Metoděje, aby dostával dvě porce. A
jeden pán byl tam těhotnej a zval každýho na křtiny. Moc tam bylo
zavřenejch šachistů, politiků, rybářů a skautů, sběratelů známek a
fotografů amatérů. Jeden tam byl kvůli nějakým starým hrncům,
kterým říkal popelnice. Jeden byl pořád ve svěrací kazajce, aby
nemohl vypočítat, kdy bude konec světa. Taky jsem se tam sešel s
několika profesory. Jeden z nich pořád chodil za mnou a vykládal,
že kolíbka cikánů byla v Krkonoších, a ten druhý mně vysvětloval,
že uvnitř zeměkoule je ještě jedna mnohem větší než ta vrchní.
Každej tam mohl mluvit, co chtěl a co mu slina právě přinesla na
jazyk, jako by byl v parlamentě. Někdy si tam vypravovali pohádky
a porvali se, když to s nějakou princeznou moc špatně dopadlo.
Nejzuřivější byl jeden pán, kerej se vydával za 16. díl Ottova
slovníku naučného a každého prosil, aby ho otevřel a našel heslo
,Kartonážní šička', jinak že je ztracenej. Upokojil se teprv, když mu
dali svěrací kazajku. To si liboval, že se dostal do knihařského lisu,
a prosil, aby mu udělali moderní ořízku.

Pondělí, 15. listopadu 2021, 10:42Odpovědět

Martin Novotny

ARO? Proč ne... Ona jen zaslechla, že o ní prohlásili: "ARO - Absolutně Retardovaná Osoba".

Pondělí, 15. listopadu 2021, 10:36Odpovědět

Eva Peterková

No, mě je jedno kde paní Rédová pracuje, na videích je vidět že se tomuto tématu hodně věnuje a nebojí se říct nahlas co si o tom myslí. Já ji fandím a ten experimentální bordel si nenechám píchnout NIKDY

Pondělí, 15. listopadu 2021, 10:18Odpovědět

Radim Nytl

Jako David Kraus: "Počkám, co vakcinace udělá u ostatních a pak se teprve rozhodnu." U jiných věcí, jako třeba u drog nebo alkoholu, bych to bral, ale u vakcíny? Kdyby jeho přístup činil každý, tak se nenechá vakcinovat nikdo. Tím se u mě David shodil na úroveň Víta Rakušana nebo španělského slimáka.

Pondělí, 15. listopadu 2021, 08:36Odpovědět

Tonda Panenka

Takže prostě jen další znuděná a nešťastná magorka, co lže a šíří nesmysly. Mimochodem, ve které nemocnici teda teď vlastně sloužíš jako vrchní sestra na Aro? ???? Snad si Tě karma dožene ty dylinko.

Pondělí, 15. listopadu 2021, 08:27Odpovědět

Petr Fiala

Jsem rád že tady někde Petra je a bojuje za nás, co nechceme přijmout ten očkovací hnus. Opravdu to ničí lidský organismus. Pokud někdo věří té oficiální propagandě, je to jeho věc, že nepoužívá mozek. Zpochybňování někoho, kdo má jiný názor mi připomíná komunistické praktiky, když lidé bojující za svobodu byli označováni jako zkrachovanci rozvracející naše úžasné zřízení. Autorku článku považuji za ubohou nulu.

Pondělí, 15. listopadu 2021, 08:25Odpovědět

Internetem se šíří protivakcinační video. Lidé mylně věří, že je na něm sestra z brněnské nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.