Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně vznikne olympijský park. Město na něj přispěje až deset milionů korun

Závody bobistů, curlingové souboje nebo zápasy české hokejové reprezentace. To a mnoho dalšího nabídnou únorové zimní olympijské hry. Olympijská atmosféra bude cítit nejen v čínském Pekingu, ale i v Brně. Při příležitosti zimní olympiády budou mít lidé možnost si v areálu židenické Nové Zbrojovky vyzkoušet sporty na vlastní kůži, setkat se s olympioniky nebo hromadně fandit českým reprezentantům v bojích o medaile. Město na provoz vyčlení dotaci až ve výši deset milionů korun.

Už od začátku února příštího roku bude čínský Peking hostit čtyřiadvacáté zimní olympijské hry. Kvůli protikonoravirovým opatřením budou sportovci soupeřit o cenné kovy před prázdnými hledišti. Čeští fanoušci ale nemusí smutnit. Atmosféru skoro jako pod pěti kruhy nasají i v Brně. „Pomůžeme zajistit dvě ledové plochy. Curlingové dráhy, které v původních halách jsou a kluziště běžně umístěné u sochy Jošta. To v areálu zůstane celou zimní sezonu,“ popsal brněnský náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

Olympijský festival bude v Brně už potřetí. Organizátoři doufají, že jeho prostřednictvím potěší nejen milovníky zimních sportů, ale také osloví školy, kterým nabídnou sportovní program pro děti. „Věříme, že se nám stejně jako při letní edici podaří vrátit děti i k zimním sportům,“ uvedl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Součástí festivalu bude i konference, která se bude zabývat sportem a lidskými právy. Ta se uskuteční pod záštitou magistrátního Odboru sportu. Lidé mohou Olympijský festival navštívit v areálu židenické Nové Zbrojovky po celou dobu konání zimních olympijských her tedy od 4. do 20. února příštího roku. Město Brno na festival přispěje dotací až ve výši deset milionů korun. Finanční podporu musí ještě schválit městské zastupitelstvo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky olympijské hry, festival, zimní sporty, Brno, Zimní olympijské hry, sport, Peking, Petr Hladík, KDU-ČSL, Jiří Kejval, Český olympijský výbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vznikne olympijský park. Město na něj přispěje až deset milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.