Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak na posílení imunity přírodní cestou? Vsaďte na jablečný ocet, fermentované potraviny nebo zázvor

PR článek

Venku už nekompromisně vládne podzim. Dny jsou chladnější, deštivější a časté střídání teplot dává zabrat našemu imunitnímu systému. Jak předejít nachlazení a nemoci? Vyzkoušejte tipy z dm. Vsaďte na zelený jíl, jablečný ocet, fermentované potraviny, zdravé tuky nebo všestranný zázvor.

Na oslabený imunitní systém fungují zdravé nápoje

K posílení oslabeného imunitního systému slouží výborně zdravé nápoje. Připravit si ho můžete například ze zeleného jílu. Ano, čtete správně. Zelený jíl má blahodárné účinky na zdraví lidského těla, a díky tomu se už delší dobu těší velké popularitě. Pomáhá při detoxikaci a odkyselení organismu a stimuluje látkovou přeměnu. Jemně mletý prášek ze zeleného jílu můžete jednoduše rozpustit ve vodě nebo čaji. Pokud vás ale představa pití jílového nápoje neláká, vyzkoušet ho můžete ve formě tobolek.

Kromě zeleného jílu si můžete připravit také nápoj plný bylinek. Léčivé bylinky a vitamíny lidské tělo povzbuzují a mohou vám pomoct doslova dobít baterky. V dm najdete vitamínové elixíry nebo ty s železem, které podporují energetický metabolismus a jsou ideální k posílení imunity přírodní cestou.

Posledním tipem na posílení imunity přírodní cestou z kategorie nápojů, je pití jablečného octa. „Připravte si ráno sklenici vody, do které přidáte dvě lžíce octa. Je to velmi dobré pro střevní flóru,“ radí Theresia Harrer-Vitzthum ze sdružení TEH (Tradiční evropská medicína).

Co jíst na posílení imunity přírodní cestou?

K posílení imunity můžete kromě pití zdravých nápojů přispět také konzumací některých konkrétních druhů potravin. Samozřejmostí je ovoce a zelenina, vyzkoušeli jste už ale například fermentované potraviny? Ty zvyšují obranyschopnost sliznice tím, že vytlačují patogenní bakterie ve sliznici a jsou tedy ideální volbou pro posílení imunity přírodní cestou. Pokud se lidé stravují pestrou a vyváženou stravou, mají obvykle zdravý mikrobiom, a tedy i zdravá střeva, ve kterých se nachází většina našeho imunitního systému.

Další skvělou volbou je konzumace zdravých tuků. Lidské tělo velmi dobře snáší například olivový nebo lískový olej.

Pokud přeci jen chytíte rýmu, pomůže zázvor nebo kuřecí vývar

Výše zmiňované kroky vám pomohou imunitu posílit, nikdy ale nejsou stoprocentní zárukou toho, že se vám veškerá nachlazení a nemoci vyhnou obloukem. Pokud tedy nastydnete, vsaďte například na všestranný zázvor. Čerstvý zázvor je nejlepší nastrouhat nebo najemno nasekat. Obzvláště dobrá je hlíza v čaji. Vyzkoušet ale můžete také zázvorovou šťávu, kterou stačí zředit vodou a připravit si výbornou domácí limonádu. Pokud potřebujete dodat energii rychle, zkuste zázvorové shoty.

Trápí vás kašel, horečka a rýma? Zkuste kuřecí vývar, který velmi dobře na všechny tyto neduhy funguje. Kuřecí polévka pomůže uzdravit sliznici trávicího traktu, cílí na záněty v těle a je ideální k posílení imunity přírodní cestou. Chutný kuřecí vývar ovšem můžete konzumovat i preventivně. Babiččina kuřecí polévka je prostě osvědčený lék proti nachlazení.

Všechny ze zmiňovaných tipů můžete vyzkoušet díky produktům, které seženete v dm drogerii, vyzkoušet můžete také dm online shop.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dm, posílení imunity, jablečný ocet, zdravotní nápoje, imunita, zázvor, jídlo, Jílové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak na posílení imunity přírodní cestou? Vsaďte na jablečný ocet, fermentované potraviny nebo zázvor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.