Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnská charita investovala. Přes sto milionů spolkly rekonstrukce budov

Diecézní charita Brno otevřela dvě nové budovy. Svým klientům tak nabídne větší prostory a kvalitnější služby. Na Bratislavské je opravené centrum pro lidi sociálně znevýhodněné (CELSUZ), které nyní může zajistit pomoc většímu množství klientů. V Žabovřeské ulicí stojí zrekonstruovaná budova Chráněného bydlení svatého Michaela, jež nyní poskytuje vhodnější prostředí pro nácvik samostatnosti.

Poradenství v oblasti sociální, právní a dluhové, zároveň služby pro cizince nebo sociální rehabilitace pro lidi s duševním onemocněním a osoby v sociální krizi. „Služby centra CELSUZ jsou spolu navzájem propojeny a úzce spolupracují. V nových prostorách nabízí klientům ucelenou podporu při řešení obtížných životních situací. Větší budova umožňuje realizovat více aktivit v jedinou dobu,“ řekl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman. CELSUZ funguje již čtrnáct let a ročně pomáhá v těžké životní situaci více než dvěma tisícům lidí.

Druhou budovou, která se dočkala nového kabátu, je Chráněné bydlení svatého Michaela, které sídlí v Žabovřeské ulici. To dostalo nové patro. Třípatrová budova nyní pojme dvě domácnosti a počet jednolůžkových pokojů se rozrostl na osm. Kromě toho byly při opravách v celém areálu vyměněné rozvody elektřiny a vody. „Více komfortu i soukromí přinesla do života klientů také nová společenská místnost, balkon i bezbariérový výtah. Takto vybudované prostředí přispívá k lepšímu nácviku a rozvoji samostatnosti klientů,“ vysvětlil Haičman. Úkolem této pobytové sociální služby je zajistit lidem s mentálním postižením podmínky k důstojnému životu.

Oprava budovy na Bratislavské trvala dva roky a vyšla na téměř osmapadesát milionů korun. Rekonstrukce Chráněného bydlení svaté Michaely zabrala dva a půl roku a stála osmnáct milionů korun. S financování obou objektů významně pomohla evropská dotace či soukromí dárci.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Diecézní charita Brno

Štítky charita, rekonstrukce, chráněné bydlení, CELZUS, Brno, bydlení, Oldřich Haičman, Diecézní charita Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská charita investovala. Přes sto milionů spolky rekonstrukce budov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.