Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Kuřim vyhlíží nové autobusové nádraží, na nástupištích bude i střecha

V Kuřimi na Brněnsku začala dlouho očekávaná rekonstrukce autobusového nádraží. Oprava přinese městu dvě nová nástupiště a opravu původních. Součástí stavby je rovněž vybudování nového parkoviště pro zhruba padesát aut nebo zázemí pro cyklisty. Práce potrvají necelý rok.

Projekt na opravu autobusáku je další významnou událostí ve městě nedaleko Brna, nedávno podstoupilo opravu vlakové nádraží. Práce skončily v roce 2018. Nyní přichází čas na odjezdovou stanici autobusů, která se dočká zejména zastřešení nástupišť. Lidem mířícím na vlak tak nehrozí, že při cestě zmoknou.

Přibude rovněž nový informační systém, veřejná WiFi síť a rozšíří se kamerový systém. Na místě dnešní nákladové rampy najde své místo nové parkoviště pro více než 50 osobních automobilů,“ sdělil kuřimský starosta Drago Sukalovský (Kuřimská občanská liga).

Součástí rekonstrukce je zázemí pro cyklisty s uzamykatelnými boxy na kola a také šatnou se sociálním zázemím a úschovnou. Nový povrch dostanou vozovky a chodníky kolem nádražního parku a v ulici Nádražní. Novinkou bude také veřejné osvětlení. Celkem rekonstrukce přesáhne 100 milionů korun. Většinu nákladů pokryje dotace, která činí něco přes 70 milionů korun. 

Jde o poměrně složitou stavbu v místě, kde se nachází celá řada sítí a drážních zařízení. Koordinace stavby tedy nebude vůbec jednoduchá. Tomu odpovídal i počet zástupců různých firem a institucí, kteří se předání staveniště zúčastnili,“ uvedl Sukalovský.

Stavba přinese změny ve veřejné autobusové dopravě. Většina je v plánu až příští rok. Po dokončení projektu se stavaři pustí do úprav nádražního parku včetně nového mobiliáře.

Ohodnoť článek

Foto Město Kuřim

Štítky Kuřim, Stavba, Nádraží, Rekonsturkce, rekonstrukce, oprava, Brněnsko, Drago Sukalovský, Brno, autobusové nádraží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuřim vyhlíží nové autobusové nádraží, na nástupištích bude i střecha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.