Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jeden z nejstarších tenisových klubů v Brně si nadělil relaxační centrum

Brněnský lužánecký tenisový klub (BLTC), který je jeden z nejstarších tenisových oddílů v republice, se může pochlubit vylepšeným zázemím. V tamním areálu přibyly sauny, parní lázně nebo relaxační zóna, v nichž si dopřejí regeneraci nejen hráči, ale také široká veřejnost.

U oblíbených antukových dvorců, z nichž některé stojí v největším brněnském městském parku více než sto let, podle předsedy BLTC Leoše Vanžury dlouhodobě chybělo obdobné relaxační centrum. Vzniklo v budově, jež v posledních letech postrádala plnohodnotné využití. Nyní poslouží studentům, veřejnosti a hlavně tenistům, kteří se v opravených prostorách rozcvičí nebo zregenerují po sportovních výkonech.  

„Když si vzpomenu na tu budovu a chátrající tribuny, které tu byly dřív, tak to byla taková ostuda jak Lužánek, tak i toho našeho areálu. O to víc mě pohled na to, jak to vypadá dnes zahřívá u srdce,“ uvedl Vanžura, který nynějším projektem navazuje na plány svého otce, jenž s opravou areálu začal na konci dvacátého století.

Rekonstrukce zchátralého objektu je jednou z největších změn, která se v oblíbeném tenisovém areálu nedaleko centra Brna odehrála. V minulosti například vznikly nové dvorce nebo přibyl kurt na minitenis. Wellness dosud fungovalo pouze tři týdny, jeho provoz přerušila koronavirová pandemie, nyní se opět otevřelo. Nabízí například saunový svět, ve kterém si mají lidé možnost vybrat ze tří druhů saun – finské, bylinkové nebo parní. Ty doplňuje relaxační zóna s výhledem do lužáneckého parku. V budově se nachází i malá tělocvična a prostor pro masáže. Stavba navržená architektem Evženem Točíkem vyšla na třiatřicet milionů korun. Kromě vlastních finančních zdrojů se na investici prostřednictvím dotací podílel stát, kraj i Brno.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky wellness, Lužánky, tenis, sauna, regenerace, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden z nejstarších tenisových klubů v Brně si nadělil relaxační centrum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.