Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno staví nový bazén za Lužánkami, vznikne do dvou let

V Brně začala výstavba nového plaveckého bazénu za Lužánkami. Hotovo má být do dvou let. Nové sportoviště umožní konání mezinárodních plaveckých soutěží. Sloužit má ale také veřejnosti a školákům. Náklady činí bezmála 250 milionů korun.

Podle plánu k současnému 50metrovému bazénu v Lužánkách přibude nový 25metrový. Díky tomu se na plaveckém stadionu, který pochází z roku 1978, budou moci konat mezinárodní soutěže. O rozšíření plavečáku se ve městě mluví několik let. V roce 2018 představila radnice vizualizaci nového sportoviště, jež vznikne v místech, kde byl v minulosti školní šestnáctimetrový bazén, veslařský trenažér, a v prostorech pod nevyužívaným parkem při hlavním vstupu do objektu. Vybudováním bazénu chce město reagovat na vysokou poptávku po plavání a rozšířit možnosti škol pro jeho výuku.

Výstavba krytého bazénu je jednou z největších sportovních investic tohoto roku. Náklady financuje Statutární město Brno s finanční podporou Národní sportovní agentury a jsou vyčísleny na 248 milionů, z toho 90 milionů tvoří dotace Národní sportovní agentury. Plánovaná doba ukončení stavebních prací a předání do provozu je v květnu 2023,“ sdělil Martin Mikš, generální ředitel městské společnosti STAREZ – SPORT, která má uskutečnění projektu na starost.

Podle brněnského radního pro oblast sportu Jaroslava Suchého (KDU-ČSL) magistrát investici konzultoval se zástupci plaveckých sportů tak, aby splňoval všechny potřebné podmínky pro konání soutěžních akcí. Součástí stavby je rovněž rekonstrukce vstupních prostor současného bazénu, terasy, přístupová lávka k ulici Sportovní a částečně také zázemí stávajícího bazénu. V novém budou i přilehlé plochy, chodníky a parkovací místa před bazénem a podél komunikace vedoucí k posilovně. U nového sportoviště vznikne tribuna 200 osob.

Ohodnoť článek

Foto Město Brno

Štítky Brno, Lužánky, Plavání, bazén, Stavba, sportoviště, Národní sportovní agentura, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno staví nový bazén za Lužánkami, vznikne do dvou let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.