Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně někdo odložil do babyboxu čerstvě narozenou holčičku

Do babyboxu v brněnské Nemocnici Milosrdných bratří (NMB) dnes po třetí hodině ráno někdo odložil čerstvě narozenou holčičku. Miminko si převzali do péče lékaři a konstatovali, že je zdravé. Váží necelé tři kila a měří devětačtyřicet centimetrů. Dítě dostalo jméno Anetka po zdravotní sestřičce, která jej vyndala ze schránky.

Do babyboxu v brněnské Polní ulici, kde funguje od roku 2005, přibylo novorozeně letos poprvé. Celkem se jedná už o dvacáté dítě. Miminko objevila sestřička krátce po půl čtvrté ráno. Bylo zabalené ve fialové froté dece. V současné době leží na novorozeneckém oddělení NMB a podle lékaře Dana Wechslera je zdravá a má se čile k světu.

Jsme moc rádi, že v nemocnici babybox máme. Lidský život je jednou z nejvyšších priorit společnosti. Babyboxy životy nejen zachraňují, ale zároveň dávají odloženým dětem šanci na vyšší kvalitu života, než by třeba měly v rodině, která je nechce, nebo později v dětských ústavech,“ sdělil ředitel nemocnice Pavel Piler

V budově Nemocnice Milosrdných bratří funguje babybox šestnáct let. Umožňuje ženám v bezvýchodné zoufalé sociální situaci anonymně a beztrestně odložit své dítě a udělat pro něj v danou chvíli to nejlepší, předat jej do bezpečného prostředí a náhradní rodinné péče. 

Babybox je trvale klimatizován a je opatřen násobnou signalizací, zabezpečující okamžité zajištění dítěte, kterému se následně dostane veškerá zdravotní a sociální péče,“ dodala mluvčí NMB Andrea Šromová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Milosrdných bratří

Štítky Brno, Babybox, Nemocnice, Dítě, Nemocnice Milosrdných bratří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně někdo odložil do babyboxu čerstvě narozenou holčičku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.