Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihomoravští policisté pomáhali při papežově návštěvě Slovenska

Jihomoravští policisté včera vyrazili na pomoc svým slovenským kolegům, kteří zajišťovali bezpečnost při příjezdu papeže Františka. Při mši svaté, která se konala blízko českých hranic, tak mohli účastníci spatřit české policisty na koních i motorkách.

Do slovenského Šaštína, jenž návštěvu papeže hostil, dorazily celkem čtyři desítky českých policistů. Do pomáhání s bezpečnostními opatřeními související s příjezdem hlavy katolické církve se zapojila také Letecká služba Policie České republiky, která situaci zprostředkovávala z vrtulníku.

 „Město se nachází v blízkosti hranic, kde běžně slouží společné česko-slovenské policejní hlídky. Pochopitelně nás tak slovenští policisté požádali o pomoc i při této významné události,“ vysvětlil vztah státních policií mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka

Bohoslužbou u příležitosti svátku slovenské patronky Panny Marie Sedmibolestné vyvrcholila papežova čtyřdenní návštěva Slovenska. Do Šaštína se na mši sjelo přes padesát tisíc lidí. Papež František mluvil o solidaritě i odlišnostech napříč společností. 

„Nejde o to, abychom byli k světu nepřátelští, ale abychom byli lidmi, kteří začínají dialog, když vidí odlišné postoje, kteří šíří příjemnou vůni solidárnosti tam, kde často převládají osobní a kolektivní formy sobectví, kteří chrání a zachovávají život tam, kde se uplatňuje logika smrti,“ řekl na pódiu, které zdobil kříž vyrobený z trámů ze střechy kostela v Moravské Nové Vsi na Břeclavsku, který v červnu poničilo tornádo.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, papež, mše, návštěva, vatikán, Slovensko, Papež František, Katolická církev, Šaštín-Stráže, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští policisté pomáhali při papežově návštěvě Slovenska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.