Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloděj na Brněnsku ukradl chovateli celé hejno hus

Smutek a vztek cítí čtyřiatřicetiletý chovatel z Brněnska, kterému zmizelo z oploceného pozemku celé hejno hus. Důvod k rozhořčení je o to větší, že se jednalo o vzácné plemeno česká husa. Muž o případu informoval policisty. Vyšetřovatelé nyní po lapkovi pátrají.

Majitel drůbeže se o ztrátě svých dvounohých svěřenců dozvěděl včera, když došel domů z práce. Ze zahrady neslyšel obvyklé kejhání, což mu přišlo podezřelé. Zlé obavy se nakonec vyplnily, když na oplocené ploše žádné šestihlavé hejno nebylo. 

Ztráta je o to větší, že v hejnu byly i chovné kusy, kterých je obzvláště škoda. Česká husa je totiž dlouhověké plemeno a chovateli přináší mnohdy radost i déle než patnáct let. Nepřekvapí tedy výše škody, která dosahuje k téměř patnácti tisícům,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka

Policisté nyní zjišťují nejen, kdo za krádeží stojí, ale také pátrají po příčinách. „Jestli se krádeží zloděj připravuje na blížící se svátek sv. Martina nebo mu poslouží jako základ nového chovu, není zatím jasné,“ dodal Chaloupka.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky Krádež, Zloděj, Husy, Svatý Martin, husa, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj na Brněnsku ukradl chovateli celé hejno hus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.