Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé v Brně demonstrovali proti vládním opatřením a omezování dětí ve školách

V centru Brna včera lidé protestovali proti vládním opatřením v boji proti šíření koronaviru, zejména proti jakémukoliv omezování dětí ve školách. Na Zelném trhu se podle odhadu zpravodaje ČTK shromáždilo asi tři sta lidí, mezi nimi řada podporovatelů a kandidátů uskupení Trikolóra Svobodní Soukromníci (TSS) a politické strany Manifest.cz - Pravá Svoboda a Prosperita.

Promluvil také zpěvák Daniel Landa, který přijel se skupinou motorkářů. Ptal se účastníků shromáždění, kdo je připraven bránit ústavu, svou svobodu a práva. Vláda podle něj už nemá lidem "šlapat na krk".

V úvodu shromáždění hovořil bývalý poslanec ČSSD a nynější kandidát TSS Zdeněk Koudelka. "Covidistickou propagandu" stavěl v projevu na roveň komunistické a nacistické propagandy, kritizoval také testování dětí ve školách a množství vakcín, které Česko nakoupilo a které podle podle Koudelky není přiměřené počtu obyvatel.

„Nakonec budeme očkovat i psy a kočky," řekl v projevu lékař Miroslav Havrda. Lidem v době pandemie doporučil zachovat si rozum, chodit na čerstvý vzduch, zajistit si přísun vitamínů a stopových prvků a v případě potíží vyhledat profesionální pomoc. Testování ve školách vzhledem k nízkým záchytům covid pozitivních dětí označil Havrda za směšnou záležitost za stovky milionů korun.

Na začátku demonstrace se odehrál fyzický konflikt mezi účastníkem shromáždění a dalším mužem, který skončil zakrvácený na zemi. Incident hned na místě začala řešit policie.

Podobný okruh pořadatelů svolal v březnu v Brně shromáždění, které tehdy rozpustil tajemník městské části Brno-střed Petr Štika. Při následném pochodu zasahovali těžkooděnci. Krajský soud v Brně později rozhodl, že rozpuštění demonstrace bylo nezákonné. Městská část Brno-střed podala proti rozsudku kasační stížnost.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Dolens

Štítky ČR, demonstrace, školy, koronavirus, Brno, Zelný trh (Brno), Zdeněk Koudelka, Daniel Landa, ČSSD, Česko, Brno-střed, Krajský soud v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Brně demonstrovali proti vládním opatřením a omezování dětí ve školách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.