Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Fakultní nemocnici u svaté Anny rozšíří nové budovy

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně (FNUSA) se loni dočkala oddlužení od státu a díky snazší ekonomické situaci plánuje rozšíření nynějšího areálu o nové budovy. Pacientům budou sloužit dva nově vystavěné objekty za 1,7 miliardy i budova, kterou nemocnice odkoupila.

Svatoanenská nemocnice v Brně pracuje na dvouetapovém plánu vývoje areálu, jenž sahá až k roku 2040. V první fázi, kterou se vedení momentálně zabývá nejdetailněji, je klíčové přesunutí urgentní péče o pacienty do jedné budovy. V současné době se totiž lidé, kteří přijdou s problémy mimo pracovní dobu nebo jsou akutně převážení, dostávají až na sedm různých míst v areálu. Finance na rozvoj plánuje nemocnice získat z vlastních zdrojů, od státu i Evropské unie. 

Nové budovy za 1,7 miliardy

Vybudování centrálního urgentního příjmu by mělo znamenat ulehčení organizace práce i posun v kvalitě péče o pacienty. Nacházet se bude v prvním nadzemním podlaží objektu O1 a vyjde na zhruba 170 milionů korun. V téže budově vznikne také endoskopické centrum za 40 milionů.

V rámci změn do roku 2024 by měla za 600 milionů vyrůst budova C. V objektu naleznou zázemí laboratoře, například mikrobiologie, patologie nebo oddělení klinické hematologie. Do roku 2030 pak plánuje FNUSA za 1,1 miliardy korun postavit budovu určenou pro chirurgii a ortopedické obory.

Vize počítá také s budovou 42 Hybešova, již FNUSA odkoupila za 180 milionů. Objekt sousedí s pozemkem nemocnice, tudíž se stane rozšířením pro současný areál, a navíc zahrnuje parkovací dům se 150 místy. „Na dalších skoro sedm tisíc metrů plochy pak do objektu mimo jiné umístíme veškerou administrativu a část prostor se využije k vybudování různých prodejen, například optiky,“ popsal ředitel FNUSA Vlastimil Vajdák.

Do zakoupené budovy by se měly přesunout také některé zdravotnické obory, například praktičtí lékaři či psychologové. „Přesun konkrétních ordinací a oddělení je ještě v řešení a plán se může v průběhu pozměnit,“ podotkla mluvčí FNUSA Dana Lipovská.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNUSA

Štítky fnusa, nemocnice u svaté anny, stavba, Fakultní nemocnice u sv. Anny, nemocnice, Evropská unie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnici u svaté Anny rozšíří nové budovy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.