Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po tornádu do Brna. Město pozve děti ze zasažených lokalit na prázdniny

Brněnská radnice se rozhodla dětem z tornádem zasažených oblastí na jižní Moravě alespoň částečně zpříjemnit letní prázdniny. Rodinám z Mikulčic, Hrušek, Lužic a Moravské Nové Vsi nabídla, že jejich potomci můžou přijet do moravské metropole a užít zábavu v hvězdárně, ve vědeckém parku Vida! nebo zajít na naučnou stezku do lesního areálu.

Podle brněnské primátorky Markéty Vaňkové (ODS) chce město tímto krok pomoci lidem ze zasažených lokalit z Břeclavska a Hodonínska, přes které se koncem červne prohnaly ničivé bouřky a tornádo.

Chtěli jsme, aby děti z postižených obcí, pro něž musí být celá situace také velmi náročná, zažily alespoň část letošních prázdnin tak, jak byly zvyklé. Oslovila jsem proto naše či námi podporované organizace a společnosti s dotazem, jestli pro ně nechtějí zajistit a zorganizovat nějaký program. Výsledkem jsou dva jednodenní výlety do Brna,“ sdělila primátorka.

Brněnský magistrát věnoval zasaženým lokalitám už v minulosti podporu, když poslal desetimilionový dar. Nyní se organizuje výprava. Ve středu 11. srpna čeká mladé výletníky zábava na hvězdárně a ve Vida centru, ve čtvrtek 19. srpna si pak mladicí mají možnost užít Den dětí v areálu Lesů města Brna U Mravence Lesíka. Autobus děti vyzvedne v Lanžhotě ráno kolem osmé, zpět se vrací před šestou hodinou večer. Dopravu bezplatně zajistí brněnský dopravní podnik. Vstupné je pro děti zdarma, stejně tak jako stravování. 

S organizací pomohla Brnu také senátorka Anna Hubáčková (za KDU-ČSL), která společně s kolegyní Jaromírou Vítkovou (KDU-ČSL) či Okresní hospodářskou komorou Blansko připravili už v minulosti dva obdobné výlety pro jihomoravské školáky a předškoláky. Děti navštívily v polovině července Moravský kras, začátkem srpna pak Boskovicko. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky tornádo, Brno, Děti, Program, Prázdniny, Jihomoravský kraj, Lužice, Mikulčice, Moravská Nová Ves, Markéta Vaňková, ODS, KDU-ČSL, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po tornádu do Brna. Město pozve děti ze zasažených lokalit na prázdniny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.