Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno rozšíří plavecký stadion v Lužánkách. Vybralo firmu, která postaví nový bazén

V brněnských Lužánkách pokročili v projektu nového pětadvacetimetrového bazénu, který bude součástí městského plaveckého stadionu, kde už plavcům slouží padesátimetrový bazén. Radní vybrali na svém posledním zasedání firmu, jež dílo za 250 milionů korun postaví. Stavět se začne na podzim.

O rozšíření plaveckého bazénu se v Brně mluví několik let. V roce 2018 představilo město vizualizaci nového sportoviště, jež vznikne v místech, kde byl v minulosti školní šestnáctimetrový bazén, veslařský trenažér, a v prostorech pod nevyužívaným parkem při hlavním vstupu do objektu. Vybudováním bazénu chce město reagovat na vysokou poptávku po plavání.  

V Brně je dlouhodobý nedostatek plaveckých ploch jak pro sportovce, tak pro veřejnost. Nový bazén poslouží také ke školnímu plaveckému výcviku,“ zdůvodnila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Výstavbu uskuteční Společnost Metrostav DIZ – IMOS Brno. Podle radnice předložila firma nejvýhodnější nabídku. Novinku v lužáneckém plavečáku užijí nejen rekreanti a školáci, ale také profesionálové, kterým se vytvoří vhodné podmínky pro trénování i závodění. Podle radnice je totiž stavba navržená tak, aby splňovala kritéria Mezinárodní plavecké federace, díky čemuž má plně vyhovovat potřebám plaveckých sportu. 

Celkem vyjdou práce na 250 milionů korun. Z toho 90 milionů poskytne. Podle náměstka brněnské primátorky Petra Hladíka (KDU-ČSL) může začít budování letos na podzim. Hotovo bude do do dvou let. 

V rámci stavby budou zrekonstruovány vstupní prostory současného bazénu, terasy, přístupová lávka k ulici Sportovní a částečně také zázemí stávajícího bazénu. Revitalizovány budou přilehlé plochy, chodníky a parkovací místa před bazénem a podél komunikace vedoucí k posilovně. Prostory budou bezbariérové a u nového bazénu bude k dispozici tribuna pro 200 osob,“ popsal stavební práce Hladík.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Brna

Štítky bazén, Rekreace, Plavání, Brno, Lužánky, Petr Hladík, Markéta Vaňková, ODS, Metrostav, IMOS Brno, a.s., Mezinárodní plavecká federace, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno rozšíří plavecký stadion v Lužánkách. Vybralo firmu, která postaví nový bazén  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.